Foto:Galerija Singidunum

Sekcija za tekstil i savremeno odevanje ULUPUDS održava od 16. do 25. oktobra grupnu izložbu ”17. Aksesoar” u Galeriji Singidunum.

Kada je pre šesnaest godina tadašnja predsednica Sekcije za tekstil i savremeno odevanje ULUPUDS-a Evica Milovanov Penezić osmislila koncept za ovu izložbu, nismo ni slutili da će postavka biti ovoliko dugovečna, da će iz godine u godinu biti sve interesantnija za izlagače i da će postati jedna od najposećenijih izložbi koja već celu deceniju ima svoju vernu publiku, ističu organizatori.

Foto:Galerija Singidunum

Vremenom je ovo postala tradicionalna izložba koju sedamnaesti put organizuje Sekcija za tekstil i savremeno odevanje ULUPUDS-a u Galeriji Singidunum. Kao i uvek, i sada je okupila umetnike svih generacija, različitih poetika i autorskih rukopisa.

Pored članova Sekcije za tekstil i savremeno odevanje na ovoj postavci radove izlažu i kolege iz Sekcije za scenografiju i kostimografiju, Vajarske sekcije, Keramičke sekcije, Slikarsko-grafičke…Posetioci će, kao i svih predhodnih godina moći da uživaju u unikatnim, ručno rađenim modnim detaljima (torbe, šalovi, ešarpe, marame, nakit, pojasevi… ) različitih materijala (koža, svila, pamuk, vuna, keper,s omot, džins, metal, drvo … ) i tehnika izrade.

Foto:Galerija Singidunum

Veliko interesovanje publike koja uživa u prodajnim izložbama visokog umetničkog kvaliteta i kreativnost naših autora su dokaz da koncept ove postavke zaista vredi i da ga svi zajedno moramo negovati i održavati narednih godina i decenija, naglasili su iz Sekcije za tekstil i savremeno odevanje ULUPUDS-a.

Sisters’ Tale Kragna Foto:Galerija Singidunum

Radove izlažu umetnici: Daliborka Đurić, Dejan Došljak, Dragan Smiljanjić, Dragana Nikolajević, Helena Кlešić, Ivana Čotrić, Ivana Desnica, Ivana Ličina, Ivana Najdanović, Jelena Petković Dimić, Кatarina Samardžić, Кristina Кovačević, Кsenija Terzović Đorđević, Lana Pavlović, Lola Lukić, Maja Sole Naskovski, Marija Đapić Živković, Marija Đokić, Marija Miloradović Zei, Matijašević Кraćica, Mia Кešelj, Milica Marinković, Miloš Sarić, Nevena Arsić, Olivera Milunović, Slađana Milojević, Slađana Nešković, Slobodan Čočo Samardžić, Snežana Crnoglavac Tijosavljević, Snežana Кrejić, Sonja Rosić, Stanislava Sinđelić, Sunčica Antić, Tatjana Šogorov, Velibor Antonijević, Vera Marković i Vesna Matijević.

Bonus video: Plava izložba za osobe sa invaliditetom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar