Foto: privatna arhiva Mirko Miljković

Spot sa pesmama “Neukusu treba reći ne” i “Tata i mama”, u kom učenici osnovci iz Odžaka sa učiteljem pevaju hitove benda Disciplina kičme, upravo je završen i čim je postavljen na Jutjub proširio se društvenim mrežama.

Učitelj Mirko Miljković i njegovi učenici iz Osnovne škole „Branko Radičević“ snimili su zimus dve pesme benda Disciplina kičme, a početkom marta podigli su cele Odžake na noge snimajući spot. Pesme su, kako smo tada pisali, odabrala sama deca, a taj izbor rezultat je rada učitelja sa decom u muzičkoj sekciji.

Njihova želja bila je i da se ovom obradom na svoj način priključe afirmisanim muzičarima, prijateljima Dušana Kojića Koje, da se osnivaču benda Disciplina kičme pošalje podrška i prikupi novac za njegovo dalje lečenje od posledica moždanog udara u Londonu.

Koncert „Za Koju“ u beogradskoj Hali sportova u međuvremenu je, nažalost, morao da bude odložen zbog pandemije, ali je spot osnovaca i njihovog učitelja u međuvremenu završen i širi se društvenim mrežama.

 

 

– Razmišljao sam o tome da li da spot uopšte postavljamo u ovo doba pandemije, ali smo odlučili da to ipak uradimo jer to što smo zatvoreni u kućama ne znači i da je život stao. Radili smo ga skoro mesec dana, roditelji sve dece koja se u njemu pojavljuju dali su pristanak, a montirao ga je Nemanja Janjanin, naš drugar iz Kule – priča Mirko Miljković.

Prvim reakcijama je, kaže, više nego zadovoljan.

– Odlične su reakcije, javljaju se roditelji, sugrađani i ljudi iz drugih gradova, deli se po društvenim mrežama… Podelio ga je i reper Monogamija, recimo – dodaje učitelj s gitarom.

Upitan za sledeći korak, Miljković kaže: „Nastavljamo svakako, čim počne škola“.
U međuvremenu je, kao i njegove kolege iz drugih škola, učitelj sa učenicima u svakodnevnom kontaktu preko skajpa.