Foto:Katarina Božić

Braća David i Dimitrije Božić izveli su novu pesmu posvećenu Isusovom rođenju. Pesmu "Božić Božić kakav divan dan" pevaju dva rođena brata - David koji ima deset i Dimitrije koji je napunio šest godina, a muzikom se bave od četvrte godine.

David svira klavir, član je i solista hora Kolibri, učenik je muzičke škole „Stanković“ i osvojio je mnoge nagrade, a u maju 2023. godine postao je laureat takmičenja „Mladi Virtuoz“.

Na memorijalnom takmičenju „Andrija Čikić“ osvajio je drugu nagradu i tada je izveo svoju kompoziciju „Nebeski put“. Prošle godine je sa mamom Katarinom i bratom Davidom nastupao na „Danima porodice“ u Beogradu. Odličan je đak, igra košarku i tenis i čtecira u crkvi Svetog Vasilija na Bežanijskoj kosi.

Foto:Katarina Božić

Dimitrije je prvi razred u OŠ Borislav Pekić. Pevačke nastupe imao je sa tri godine, a od četvrte je član i solista u Kolibrima. Pobednik je takmičenja „Minja Subota“ gde je nastupio sa maminom numerom „Četiri čarobne reči“. Napisao je pesmu o patrijarhu Porfiriju. Mali Dimitrije je odličan đak, igra šah, trenira karate i čtecira u crkvi.

Muziku i tekst koje su otpevali i spremili za božićne praznike napisao je Bojan Milićević. Aranžman je uradio Ninoslav Ademović. Prateće vokale otpevali su omladinci hora crkve Sveti Vasilije Ostroški sa Bežanijske kose.

Bonus video: „Prosvjeta“ priprema 14. Božićni koncert u NPS – Ove godine stiže i jedan od najstarijih horova Balkana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar