Ivan Zablaćanski i Jug Radivojević Foto: Instagram/beogradskodramskopozoriste

Glumac Ivan Zablaćanski postao je novi stalni član ansambla Beogradskog dramskog pozorišta, a prve utiske podelio je za Nova.rs istakavši da mu je ovo jedan od najznačajnijih dana u karijeri.

– Ostvarila mi se velika želja i san. Presrećan sam! Mislim da je ovo trenutak koji će mi odrediti put na dalje, zato mi je čast što sam zvanično stalni član ovog pozorišta – kazao je glumac.

Zablaćanski je za četiri sezone odigrao čak 12 uloga u BDP, a do kraja godine publika će ga gledati u još dva nova naslova – „1984“ i „Švejk“.

Premijera „1984“ Džorđa Orvela zakazana je za 15. septembar, a režiju potpisuje Alia Luke, dok će “Švejk” biti i poslednja primijera za ovu godinu zakazana za 28. decembar na Velikoj sceni. Po tekstu Jaroslava Hašeka komad će režirati Veljko Mićunović.

– Beogradsko dramsko pozorište dobilo je novi sjaj od kada je na čelo došao Jug Radivojević. Uz njegovu upornost i želju da pruži ruku mnogim mladim glumcima ova kuća je dobila novu i veću energiju. Uz saradnju sa pozorišnim kućama iz regiona imamo prilike, ne samo da vidimo najbolje iz svih zemalja, nego da razmenimo znanje i ideje sa svojim kolegama što je za naš razvoj i te kako dragoceno – ističe Zablaćanski dodajući da je pozorište mesto susreta i da je pravi primer za to BDP:

– Pored nas mlađih glumaca, stalni članovi su postali renomirani glumci koji su nas na najlepši mogući način primili u ovu kuću. Na fakultetu možemo samo da sanjamo da ćemo stasavati uz ta glumačka imena, a u Beogradskom dramskom smo dobili priliku da se nađemo rame uz rame s njima i da iz prve ruke učimo od najboljih!

Ivan Zablaćanski je u ovom pozorištu, između ostalog, igrao u predstavama „Baal“, „Kad su cvetale tivke“, „Zelena čoja Montenegra“, „Ružni, prljavi, zli“, kao i nagrađivanom hitu „Cement Beograd“, a dramskom umetniku je značajno što ima mogućnost da sarađuje sa velikim evropskim rediteljima i piscima koje Radivojević dovodi u ovaj teatar.

Kada je reč o drugim pozorištima, Ivan je ostvario uloge u predstavama „Mister Dolar“, „Zona Zamfirova“ i „Mamma Mia!“ u Pozorištu na Terazijama, „Narodni poslanik“ u Narodnom pozorištu… Televizijska publika ga zna iz serija „Od jutra do sutra“, „Kolo sreće“, „Klan“, „Slučaj porodice Bošković“…

Ivan Zablaćanski Foto: M.M./ATAImages

Ivan Zablaćanski rođen je 2. juna 1989. godine. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesorke Biljane Mašić 2013. godine u Beogradu. Sin je poznatog glumca Milenka Zablaćanskog (1955-2008).

Bonus video: Miodrag Krivokapić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar