Isidora Žebeljan. Foto: Željko Jovanović

Kompozitorka Isidora Žebeljan i grupa "Stray Dogg" prvi su kandidati kojima će biti omogućeno da, uz pomoć sredstava iz privatnog fonda "OstaniKreativan – StayCreative", sprovedu do kraja svoje muzičke projekte, piše u saopštenju dostavljenom iz fonda koji su osnovali britanska izdavačka kuća "The state51 Conspiracy" i kompanija "Mascom".

Fondacija je osnovana za pružanje podrške muzičarima u prevazilaženju novonastale situacije u muzičkoj industriji prouzrokovane pandemijom.

– Fond se pojavio u pravom trenutku, jer se mojoj najnovijoj muzici, koja je bila osuđena na to da ćuti i čeka, odjednom otvara mogućnost da bude predstavljena širokom auditorijumu u inostranstvu i u Srbiji – izjavila je ovim povodom nagrađivana kompozitorka Isidora Žebeljan.

Foto: Promo/RED

Grupa „Stray Dogg“ dobila je, zahvaljujući ovim sredstvima, šansu da snimi novi album, prvi za inostranog izdavača, i na taj način proslavi 10 godina postojanja koji obeležava 2021, poručio je Dušan Strajnić, pevač, pisac i kantautor grupe čiji je zvuk baziran na „melanholičnoj amerikani“.

Kako se dalje navodi u saopštenju, za pristup sredstvima fonda prijavili su se muzičari najrazličitijih interesovanja, visoko profilisani i kreativni autori, a konkurs je i dalje otvoren. Svi zainteresovani mogu da se prijave popunjavanjem formulara preko ovog linka.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar