Foto:Anđa Brstina

Po delu Morgan Lojd Malkolm, u režiji Nebojše Bradića, u komadu „Mama“ igraju Tamara Dragičević, Jelena Stupljanin i Jasmina Avramović.

Nagrađivana britanska autorka Morgan Lojd Malkolm, kao protagonistkinju postavlja nesavršenu i iznemoglu majku, koja usled sopstvene istrošenosti i nerazrešenih traumatskih događaja iz prošlosti, ne uspeva da prepozna i umiri potrebe svog deteta.

Tamara Dragičević Foto:Anđa Brstina

Iznenadna praznina koja nastaje nakon što se Nina prvi put odvoji od svog tromesečnog sina otvara prostor za do tad neizgovorene strahove i pitanja – šta znači biti dobra majka, da li je osećaj za brigu o detetu unapred predodređen i da li uznemirena majka može smiriti uplakano dete?

Nakon neočekivanog poziva koji prekida Ninino slobodno veče, ovaj tekst oštro zaokreće u uzbudljivi psihološki triler, u kome se neispavanost jedne majke pretapa u košmarnu situaciju i vrtlog preispitivanja ispravnosti odluka i traženja krivca.

U ovom drskom, snažnom i napetom komadu, autorka analizira pojam majčinstva i pitanje potencijalne neadekvatnosti u ulozi za koju smo naučeni da treba da bude prirodna.

Foto:Anđa Brstina

Komad je preveo  Đorđa Krivokapića, a pored reditelja Nebojše Bradića u autorskom timu su dramaturškinja Lora Džolić, lektorka Dijana Marojević, scenografkinja Marija Jevtić, kostimografkinja Marina Medenica i kompozitorka Aleksandra Vrebalov.

Uloge su poverene Tamari Dragičević, Jeleni Stupljanin i Jasmini Avramović.

Premijera je planirana za 16. decembar na Sceni „Petar Kralj”.

Bonus video: Višeminutni aplauz za predstavu „Kao i sve slobodne djevojke“ Ateljea 212 u Berlinu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar