Charlie Watts
Nikad više: Čarli Vots, Mik Džeger i Kit Ričards Foto:EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Kraj jedne ere, kaže muzičar i prevodilac Dejan Cukić za Nova.rs, povodom smrti Čarlija Votsa, legendarnog bubnjara Rolingstonsa.

– Ja pripadam generaciji koja je odrasla uz Bitlse i Stonse, Bitlsa nema odavno, a Čarlijevim odlaskom više nema ni Stonsa – dodaje Cukić, koji je preveo više biografskih knjiga slavnih rokera, među njima i „Život“ legendarnog gitariste Stonsa Kita Ričardsa.

Cukić konstatuje da Stonsi funkcionišu u nekoj vrsti antagonizma i maltene otvorenog neprijateljstva između Mika Džegera i Ričardsa, koji autorski daje fenomenalne rezultate, ali ih je privatno udaljio.

– Čarli Vots je bio ta veza između njih i najstariji član benda, posle Bila Vajmena koji nije mogao da se nosi sa histerijom života u Stonsima, dok im je Čarli je svojom mirnoćom obezbeđivao dugovečnost – dodao je Cukić.

Milica i Dejan Cukić Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Čarli Vots je po mnogima bio sinonim za „kul“ lika u rokenrolu.

– Svi su bubnjari „ludi“. A on je čuveni izuzetak koji potvrđuje pravilo, jedini bubnjar koji je delovao kao vrlo normalan porodičan čovek. Kako je i sam govorio, imao je ti prokletstvo da voli da svira bubjneve, a bubnjeve ne možeš da sviraš kod kuće, nego moraš da ideš na put, a onda je on morao da ide sa ovim ludacima na turneje – zaključuje Dejan Cukić.

Čarli Vots umro je juče u 80. godini u londonskoj bolnici. Bio je član Stonsa od 1963. godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar