Crnogorski film “Posle zime” od 14. aprila u srpskim bioskopima

Podeli:
Film Posle zime
Film Posle zime Foto: Promo

Debitantski dugometražni film "Posle zime" crnogorskog reditelja Ivana Bakrača počeće da se prikazuje u bioskopima širom Srbije od 14. aprila.

Film „Posle zime“ svetsku premijeru doživeo je na Međunarodnom filmskom festivalu u Karlovim Varima, a srpsku premijeru je imao u glavnom takmičarskom programu nedavno završenog 50. Festa.

Film prati pet prijatelja iz Nikšića, u svojim kasnim dvadesetim, koji se trude da sačuvaju prijateljstvo, iako ih razdvajaju kilometri, od Kotora, preko Beograda do Novog Sada.

Film Posle zime
Film Posle zime Foto: Promo

Tokom jedne godine, dok ih niz događaja dovodi do životnih prekretnica, uviđaju da im se mladost naglo završsava.

Posle zime, svako od njih mora izgraditi novi svet za sebe.

Glavne uloge pet prijatelja tumače Momčilo Otašević, Petar Burić, Maja Šuša, Ana Vučković i Ivona Kustudić, dok su se u ostalim ulogama našli: Predrag Bjelac, Bojan Žirović, Dubravka Kovjanić, Milica Gojković, Branislav Jevtić, Vladimir Gvojić, Teodora Janković, Stela Ćetković i Miloš Pejović.

Film Posle zime
Film Posle zime Foto: Promo

Momčilo Otašević prezadovoljan je dočekom publike na Festu i raduje se mogućnosti da ga publika konačno pogleda u i bioskopima širom Srbije:

"Nakon premijera filma u Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj, pa i u Karlovim Varima publika je svuda divno reagovala. Iako je ovo generacijski film, i starije generacije su reagovale isto kao i mi kad smo ga gledali prvi put. Svi osećaju tu emociju koji smo i svi mi želeli da prenesemo ovim filmom" kaže Otašević.

Bonus video: Miodrag Radonjić o filmu "Indigo Kristal"

Komentari

Vaš komentar