Foto:Promo

Jovan Pavlović, međunarodno priznat akordeonista koji svojim stvaralaštvom i interpretacijom vešto spaja elemente džeza, klasične i tradicionalne muzike, održaće solo koncert 4. novembra u UK Parobrod.

Jovan, koji od 1994. živi u Norveškoj, svoje muzičko umeće nadograđuje komponovanjem, aranžiranjem i produciranjem muzike za mnoge sastave, među kojima su i Trondhajmski simfonijski i džez orkestar, Trondheim solists, kao i bend Norveške vojske, gde je nastupao kao solista i predstavljao Norvešku na mnogim festivalima izmedju ostalog u Kini. U svojoj plodnoj muzičkoj karijeri Jovan je sarađivao sa mnogim internacionalnim džez i folk umetnicima kao što su Marius Neset (NOR), Bojan Zulfikarpašić (SER/FRA), Ivo Papazov (BUL) i Stijan Karstensen (NOR).

Foto:Promo

Jovan je u Norveškoj proglašen za umetnika godine, a novembra 2020. uručena mu je i prestižna norveška nagrade za kulturu „Umetnik grada Trondhajma“. 2022 izdaje svoj prvi solo album “Life on Accordion” koji privlači puno pažnje u muzičkim časopisima širom sveta.

Jovan Pavlović je nama poznat po tome što je članove hora „Svartlamon hardkor“ doveo u Beograd i naučio da pevaju srpske dečije pesme.

Prilikom svog dolaska u Beograd, Jovan dovodi 22 studenta iz Norveške, koji studiraju džez, i koji su na pripremnoj godini pred upisivanje na fakultet.

Oni će ovde imati dva work shopa, jedan sa Vasilom Hadžimanovim, a drugi sa Slobodanom Trkuljom. Pored toga, biće im organizovane i posete koncertima, muzejima i najverovatnije druženje sa studentima na Muzičkoj akademiji u Beogradu.

Bonus video: Ko je srpski Bočeli? Nemanja Crnatović pred solistički koncert

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar