Bend "Lagana sreda" pobednici su petog izdanja festivala Foto: Gordan Jović/RTS

Na "Bunt rok festivalu 2020" od aprila će nastupiti 21 bend i autor od 150 prijavljenih, koliko ih je poslalo pesme na na javni konkurs RTS-a, navode iz te medijske kuće. Svi oni nadmetaće se za ulazak u finale zakazano za jun.

– Stručni žiri sastavljen od 20 članova veoma odgovorno je preslušao sve pristigle pesme, ukupno 150 – kaže Branka Glavonjić, autorka „Bunt rok festivala“ i urednica emisije „Bunt“ na RTS-u.

Pored prošlogodišnjih pobednika tri prijateljska festivala, grupa „Bulka“ (Festival Omladina), „Kratki s vremenom“ (Rock 5 Roll fest) i „Vatreni prsten“ (BARF), priliku da se bore za nastup u finalu šestog izdanja „Bunt roka“ imaće i bendovi „Cactus Fields“, „Chemtrails“, „Čuvari stvari“, „Čvrge“, „Direct Drive“, „Džamp“, „El Pre3idente“, „Fusnote“, „Glasovi iz unutrašnjosti“, „Hemmoterapia“, „Jozzeh Abrahis“.

Učesnici i deo produkcije Bunta Foto: Gordan Jović/RTS

Svoje parče slave pojuriće i bendovi „Lazaruss“, „Ne tamo“, „Neon Puma“, „Pleme“, „Two Coins from Mercury“, „Ultramarin“, „Uspon ljudskog bića“, „Vivid U“, „Wajz“ i „Zauvar“.

Ovim bendovima i autorima koje je odabrao žiri pridružiće se još tri sastava, učesnika festivala „Omladina“, „Rock 5 Roll fest“ i BARF.

– Kvalifikacije će se odvijati od aprila, a šesto izdanje festivala moći će da se prati na RTS-u. Predstavljaće se po tri takmičara, a iz svake od kvalifikacionih emisija žiri će birati po jednog finalistu. Preostalih 16 takmičara će šansu za ulazak u finale dobiti krajem maja preko interneta – opisuje Branka Glavonjić sistem po kom će nastupati bendove i dodaje da je BRF „svojevrsni nacionalni projekat posvećen afirmaciji novih, mladih muzičara“.