Branka Katić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Nagrada "Miloš Žutić" za najbolje glumačko ostvarenje u pozorišnoj sezoni 2021/2022. pripala je Branki Katić za ulogu Blanš u predstavi "Tramvaj zvani želja", saopštilo je danas Udruženje dramskih umetnika Srbije (UDUS).

Od predloženih 15 glumačkih ostvarenja, žiri UDUS-a u kome su glumci Branka Petrić, Vesna Čipčić, Dragana Đukić i Miodrag Miki Krstović doneo je jednoglasno odluku da nagrada pripadne Katić, kaže se u saopštenju.

Scena iz predstave Tramvaj zvani želja Foto:TANJUG/ BDP/ DRAGANA UDOVICIC

U konkurenciji su bila glumačka ostvarenja premijerno izvedena u Srbiji između 1. jula 2021. i 30. juna 2022. godine, a Katić je ulogu ostvarila u komedu Tenesija Vilijamsa, koji je režirala Lenka Udovički, u koprodukciji Beogradskog dramskog pozorišta, Belefa i Teatra Ulisis (Ulysses).

Nagrada ustanovljena 1994. godine, sastoji se od plakete sa likom glumca Žutića (1939-1993), rad akademskog vajara Zvonka Novakovića, od unikatne diplome na pergamentu čiji je autor akademski slikar i scenograf Geroslav Zarić i od novčanog iznosa. Iz UDUS-a su saopštili da će početkom naredne pozorišne sezone objaviti termin svečanosti uručenja nagrade 28. dobitnici Katić.

Bonus video: Branka Katić za Nova.rs na premijeri filma „Nije loše biti čovek“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar