Božo Koprivica i Ivica Osim Foto:Elvis BARUKCIC / AFP / Profimedia/Goran Srdanov/Nova.rs

Odlično je vodio i Partizan, ali je malo bio preoprezan kao trener. Ostala mi je ta utakmica protiv Argentine u četvrtfinalu, mislim da je Osim trebao da stavi Brnovića od početka, kaže za "Novu" dramaturg i navijač Partizana Božo Koprivica, o nedavno preminulom fudbalskom treneru Ivici Osimu.

Pisac i dramaturg Božo Koprivica je poznat kao veliki navijač Partizana, ali i kao veliki Jugosloven. U velikom intervjuu za „Novu“ koji možete čitati u subotnjem izdanju, neminovno je bilo da ga pitamo kako je doživeo odlazak legendarnog trenera Ivice Osima, koji je preminuo 1. maja u 81. godini.

– On je za mene simbol, legenda, ja sam napisao “Jugoslavija Ivana Osima” kada je bilo Svetsko prvenstvo 1990. Mislim da je odlično vodio i Partizan, ali je malo bio preoprezan kao trener. Ostala mi je ta utakmica protiv Argentine u četvrtfinalu, mislim da je Osim trebao da stavi Brnovića od početka. Da je Jugoslavija bila prvak sveta, ne bi se raspala, ja sam napisao i stojim iza toga. Užasno mi je teško palo sve što se dešavalo posle u Sarajevu – rekao je između ostalog Koprivica.

Bonus video: Božo Koprivica o romanu Milene Marković

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar