Foto: PETER MUHLY / AFP / Profimedia

Kontroverzni pank bend koji je svirao "God Save the Queen" osvrnuo se na smrt kraljice Elizabete II.

Pesma Seks Pistolsa iz 1977. “God Save the Queen” jedna je od najoštrijih stvari ikada napisanih o kraljici Elizabeti II, sa stihovima u kojima se tvrdi da “ona nije ljudsko biće” i kritikuje njen “fašistički režim”. Trojica Pistolsa – Džon “Džoni Roten” Lidon, Stiv Džons i Glen Metlok – na njenu su smrt reagovali na različite načine, piše portal „Ravno do dna“.

Lidon je čovek koji je pevao uvredljivu pesmu za kraljicu, ali je s godinama postao mnogo konzervativniji, a njegova osećanja prema Njenom Kraljevskom Visočanstvu očigledno su omekšali. “Počivala u miru kraljice Elizabete II”, napisao je na Tviteru. “Send her victorious,” dodao je citirajući reči izvorne britanske himne koju je svojom verzijom u sedamdesetima tako oštro parodirao. Njegov post uključivao je i isti portret Elizabete koji je bend koristio na omotu pesme “God Save the Queen”, ali bez tekstualnog grafita.

U međuvremenu, bas gitarista Metlok skrenuo je pažnju na sledećeg u nizu, objavivši: “Bože, čuvaj kralja – nadam se da nije stara budala.” Stiv Dons se nije izjašnjavao, već je umesto toga postavio pitanje uz onaj isti portret s zaihernadlom kroz usne: “Kako se osećate?”

Bonus video: Kraljica Elizabeta bila je gošća Beograda – kako BG to pamti?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar