Bili Ajliš/Foto:EPA-EFE/DAVID SWANSON

Dobrotvorni koncert "One World: Together At Home" (Jedan svet: zajedno kod kuće) okupiće 18. aprila neke od najvećih zvezda današnjice sa ciljem da se podigne svest ljudi o pandemiji i pomogne finansiranje globalne borbe protiv virusa Covid-19.

Jedinstven šou program, koji organizuju “Global Citizen” i Svetska zdravstvena organizacija, prenosiće se uživo na ABC, NBC, ViacomCBS Networks, iHeartMedia i Bell Media, kao i na platformama u Kanadi sa početkom u 2 sata posle ponoći po našem vremenu, dok će snimak moći da se pogleda na kanalu „E!“ 19. aprila u 19 sati.

Ovaj događaj predvodi Lejdi Gaga, a ekskluzivne nastupe i pojavljivanja imaće: Alanis Moriset, Andrea Bočeli, Bili Ajliš, Bili Džo Armstrong iz grupe „Green Day“, Burna Boj, Kris Martin, Dejvid Bekam, Edi Veder, Elton Džon, Idris i Sabrina Elba, J Bolvin, Džon Ledžend, Kejsi Masgrejvs, Kit Urban, Keri Vošington, Lang Lang, Pol Makartni, Stivi Vonder i drugi.

Andrea Bočeli, Foto:EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Program „One World: Together at Home“, koji nastavlja uspeh digitalne serije aktivnosti pod istim imenom, ima za cilj da istakne herojske napore zdravstvenih radnika i da pruži podršku Svetskoj zdravstvenoj organizaciji u borbi protiv pandemije.

Dvosatni program vodiće poznati američki trio Džimi Felon, Džimi Kimel i Stiven Kolbert i obuhvatiće nastupe zvezda koje doniraju multimilionske iznose fondu za solidarnost Svetske zdravstvene organizacije.

Cilj organizatora jeste da uz pojavljivanja poznatih muzičara, sportista, komičara gledaoci informišu o rizicima virusa korona, prevenciji i lečenju.

Koosnivač i direktor organizacije „Global Citizen“ Hju Evans kaže da žele da podrže heojske napore zdravstvenih radnika širom sveta.

– „One World: Together At Home“ treba da ujedini i ohrabri svetsku borbu protiv Kovida-19. Kroz muziku i zabavu sa svetskim zvezdama slavićemo one koji rizikuju svoj život da bi sačuvali sve ostale- rekao je Evans.

Prenos će obuhvatiti i intervjue sa stručnjacima Svetske zdravstvene organizacija, kao i priče medicinskih radnika širom sveta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram