Vladimir Petrović i Rialda Kadrić kao Marija i Boba u "Ludim godinama". Foto: privatna arhiva Vladimira Petrovića

Juče sam bio u totalnom šoku, kaže za Nova.rs Vladimir Petrović, Boba iz "Ludih godina“, povodom iznenadne smrti njegove filmske partnerke Rialde Kadrić, sa kojom je pre 44 godine snimio najpopularnije filmsko ostvarenje tog vremena.

– O Rialdinom odlasku saznao sam na društvenim mrežama. Bio je to grom iz vedra neba. Internet je u trenutku bio preplavljen njenim fotografijama. Bio sam iznenađen i dirnut količinom objava i brojem poruka i poziva sa svih strana – kaže Petrović.

Za publiku širom nekadašnje Jugoslavije bili su i ostali Marija i Boba. Zbog ogromnog uspeha koji je film postigao, počeli su da se ređaju nastavci, pa je tako nastao serijal od deset filmova koji mnogi zovu „Žikina dinastija“ i postali su svojevrstan fenomen u našoj kinematografiji.

Marija i Boba: Vladimir Petrović i Rialda Kadrić, Foto: privatna arhiva Vladimira Petrovića

– Očigledno da su ti naši filmovi aktuelni i danas i da su obeležili i našu i mnoge naredne generacije. Rialda i ja smo delili mišljenje da su „Lude godine“ najkvalitetniji od tih snimljenih filmova. Bio je više drama nego komedija, s ozbiljnom temom maloletničke trudnoće – priča Vlada.

On se priseća se da snimanje nije bilo lako ni njemu ni njoj.

– Rialda je tada bila maloletna, cela ekipa ju je pazila kao malo vode na dlanu. Mnogo godina kasnije sam od nje saznao da su njeni prvi poljupci u životu, zapravo bili filmski i to od Bobe.

Po njegovim rečima, nisu se privatno družili jer je tada bila značajna razlika u godinama, a posle je vrlo brzo otišla u inostranstvo.

– Bili smo u dobrim odnosima, ali retko smo se viđali što je i normalno jer ona nije živela u Srbiji. Naš poslednji susret bio je prošlog leta u Beogradu a okupila nas je vest o snimanju filma “Luda godina“, novog nastavka ovog serijala. Rialda se tome veoma radovala. Iskreno, ne mogu ni da zamislim kako će taj novi film izgledati bez nje – zaključio je Petrović, koji nije znao da je Rialda bila u Atini, ali to ga nije čudilo jer je bila svetski putnik.

Vladimir Petrović
Vladimir Petrović danas. Foto: Jasminka Petrović

Vest da je Rialda Kadrić Šebek preminula u 58. godini u Atini sve je zatekla. Rođena je 1963. u Beogradu. Bila je profesor književnosti i psihoanalitički terapeut. Bila član Dramske sekcije Radio Beograda koju je vodio Bratislav Bata Miladinović. Glumom se bavila u periodu od 1977. do 1990. godine, kada je odlučila da se preseli u London gde je živela više od tri decenije.

Rialda Kadrić Foto:printscreen/RTS/Balkanskom ulicom

Pisala je radio kolumne o Londonu za Radio Beograd i Treći kanal Radio Televizije Srbije. Sarađivala je potom sa Bi-Bi-Sijem, a 1997. godine preselila se u SAD, gde je radila za „Glas Amerike“. Nakon dve godine, vratila se u London gde je uspešno počela da se bavi psihoanalizom. Poslednjih godina sve češće je boravila u Srbiji, a kako pišu mediji u njemu je želela da ostari.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare