Deo programa 54. Bitefa zakazanog za sredinu septembra ove godine biće najavljen sutra u Ljubljani, čime se nastavlja tradicija da se festival najavljuje prvo u inostranstvu, pa na velikoj konferenciji u Beogradu, kaže Ivan Medenica, umetnički direktor festivala.

Slovenija je jedna od zemalja koja je tradicionalno prisutna na Bitefu, a samo u nekoliko proteklih festivalskih izdanja su produkcije iz ove zemlje bile među najzapaženijima, i po oceni publike i po oceni stručne javnosti, saopšteno je iz Bitefa.

– Biće reči o predstavi „Ali, strah jede dušu“ Slovenskog narodnog gledališča u režiji Sebastijana Horvata, koja je u prošle godine dobila sve nagrade na Bitefu, uz dodelu priznanja „Grand Prix – Mira Trailović“ i „Politikine“ nagrade. Predstavićemo i dve predstave iz Slovenije koje će biti odigrane na ovogodišnjem festivalu. To su „2020“ u režiji Ivice Buljana i „Pluća“ u režiji Žige Divljaka. Pored toga, drago mi je što smo u prilici da probijamo granice, ne samo metaforički nego i doslovno, uz dozu avangarde – kaže za Nova.rs Ivan Medenica, umetnički direktor Bitefa.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare