Nikita Milivojevic kzs Zelena coja Montenegra
Nikita Milivojević Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Nadahnuta, živopisna, zavodljiva, značajna i mudra knjiga... Ovako opisuju biografiju pozorišnog reditelja Nikite Milivojevića "Ja ovde silazim", koju je napisala novinarka i teatrološkinja Olivera Milošević, u izdanju Lagune.

Knjiga je nastala zahvaljujući Oliverinom i Nikitinom dugogodišnjem prijateljstvu, kaže se u saopštenju izdavača.

„Srećan slučaj je hteo da se upoznamo na samom početku ove pozorišne priče, tako da je ona jedna od retkih osoba koja je gledala gotovo sve moje predstave, pisala o njima, pravila TV priloge, te je na neki način i najpozvanija da sve to sakupi u jednu ovakvu knjigu. Da nije bilo nje, mnogi susreti, razgovori koje smo vodili u raznim prilikama, privatno i profesionalno, sećanja na putovanja, pozorišta, predstave… mislim da bi sve to nestalo, bilo izgubljeno ili zaboravljeno. Zbog toga sam joj beskrajno zahvalan“, napisao je u predgovoru knjizi Nikita Milivojević i dodao da se, čitajući njihove „razgovore u četiri oka“, uverio u nešto što je uporno odbijao da poveruje: trideset godina u pozorištu, kao i u životu, brzo prođe.

Foto: Promo

„U pozorištu izgleda i malo brže. To što mislimo da je ispred, u stvari je već iza nas. Nadam se da nešto od ovoga što je ispričano može još nekome biti korisno i inspirativno. Posebno bih se radovao ako bi studente režije i glume moglo bar malo da ohrabri na njihovom putu“, rekao je reditelj.

U ovoj knjizi, koja je bogato ilustrovana fotografijama i isečcima iz novina, nalaze se najznačajniji intervjui o životu i karijeri koje je autorka uradila sa Nikitom Milivojevićem.

Bonus video – Arsenijević: FEST je divan filmski svet

Komentari

Svi komentari (0)