Bio je junak našeg detinjstva: Komemoracija Nenadu Nenadoviću

Kultura 27. sep. 202111:53 > 15:04
Podeli:
Komemoracija Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Komemoracija glumcu Nenadu Nenadoviću, koji je preminuo 22. septembra u 57. godini, održana je na sceni "Aleksandar Popović" Teatra Vuk, uz prisustvo članova porodice dramskog umetnika, kao i kolega i prijatelja.

Komemoracija je počela minutom ćutanja u znak preminulog glumca, da bi se potom prisutni podsetili scena iz filmova „Povratak otpisanih“, „Od zlata jabuka“ i serije „Majstorska radionica“.

– Bio je junak našeg detinjstva i naše mladosti – ovim rečima prisutnima se obratio reditelj i vd matičnog teatra preminulog glumca „Boško Buha“, Igor Bojović i dodao:

Igor Bojović Foto: E-Stock_caslav_vukojcic

– Upravo zbog dobrote koju je isijavao, kolege kažu da je sa njim uvek bilo lako raditi. Dragi Nešo, bio si i upravnik i moj kolega, i dalje ne verujem da nisi više među nama. Pozdravi svoga Mandu i sve druge koje ćes na svome putu videti. Neka mu je večna slava i hvala.

Koleginica Borka Tomović podsetila je prisutne na biografiju glumca, dok je reditelj Milan Karadžić rekao:

Milan Karadžić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs
– Neodoljiv, šarmantan, deca su ga obožavala. Bio je pravi glumac za dečije pozorište. Dragi Nenade, uvek ćeš nam nedostajati i ostaćeš zauvek u našim srcima.
Nenadovićev kolega sa klase, glumac Predrag Bjelac, prisetio se, kroz suze, kako je bio „apsolutni favorit prijemnog ispita“:
Predrag Bjelac Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs
– Nije se hvalio i goropadio, bio je izuzetno vaspitan, tih… Naravno, bio je primljen iz prvog pokušaja. Naš Neša, Nele, Nelence… Svi su ga studenti iskreno voleli… A nije ostvario samo jednu želju, da ponovo igra na sceni matičnog pozorišta – kazao je Bjelac.
Vjera Mujović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs
Koleginica Vjera Mujović kazala je kako je Nenadović bio njen princ u njenoj prvoj predstavi „Uspavana lepotica“.
– Bio si moj deda u „Svetom Savi“… Ti si bio moj pozorišni brat koji daje bezuslovnu ljubav i podršku, a ti si tako mnogo dao.
Komemoracija Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs
Glumac Andrija Milošević je ocenio kako je Nenadovićev „životni potpis njegova porodica, njegovo remek delo“, a reditelj Jug Radivojević je rekao:
– Ako si Neša, voliš i poštujes ljude, ako si Neša, oličenje si dobrote, ako si Neša, plemenit si, drag i mio, ako si Neša, nisi lukav i prepreden… Ako si Neša, verujući si čovek, ako si Neša, veliki si učitelj. Ako si Neša, ostaćeš zapamćen zauvek!
Kolega Dragan Vujić Vujke, sa ružom u ruci, prisetio se kako su se sreli, slučajno, pre mesec dana u Knez Mihailovoj…
Dragan Vujić Vujke Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs
– Ja sam se posle okrenuo, i neka čudna intuicija, znao sam da ga više neću videti… Ćelavi, rano je – kazao je Vujić na kraju.
Milica Milša kazala je kako joj je teško što „stoji ovde“, jer je Nenadović „u svaku prostoriju, scenu, svaki kadar donosio svetlo“, a Borka Tomović pročitala je pismo Ljubivoja Ršumovića u kome je naveo:
Milica Milša u suzama  Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs
„Smrt je božja volja, ali kad nas ovako rano uzme, onda je nečastivi posao, ili kako ga ceo svet zove – covid 19…“
Đaci iz njegove škole glume, sa suzama u očima, pojavili su se na sceni, u crnom, a jedan od njih se ovako obratio prisutnima:
– Na jednom času sam kao mali plakao, i Neša me posle stalno zezao, i zato smo se dogovorili da danas nema plakanja… On je bio čovek od kojeg smo pokupili sve fore, i glumačke, i kafanske i sve ostale… Biće uvek najsjajnija zvezda!
Uz fotografije iz predstava u kojima je igrao Nenad Nenadović i aplauz prisutnih komemoracija preminulom glumcu je završena.

Bonus video: Reflektor teatar: „Ćao svima“ predstava o drugoj strani medalje influenserskog života

Komentari

Vaš komentar