Foto;Shutterstock

Biblioteka grada Beograda će od 11. maja početi sa postepenim otvaranjem svojih objekata, prema prilagođenom rasporedu i radnom vremenu, uz poštovanje mera zaštite propisanih od strane Gradskog zavoda za javno zdravlje.

Kako stoji u saopštenju Biblioteke grada Beograda dostavljenom medijima, rad sa korisnicima odvijaće se u jednoj smeni, radnim danima od 9 do 15 sati.

Korisnici će moći da vrate knjige i pozajme nove isključivo u biblioteci u kojoj su pozajmljene. Rok za prekoračenje vraćanja knjiga neće se računati od vremena kad je biblioteka bila zatvorena pa sve do 1. juna.

Svaki korisnik moći će da pozajmi najviše 10 knjiga, ne računajući naslove koji su već na zaduženju. U cilju što kraćeg zadržavanja korisnicima se preporučuje da knjige rezervišu putem mejla ili telefonom. Dostupni naslovi nalaze se u elektronskom katalogu BGB na ovom linku.

Korisnicima neće biti moguć pristup slobodnom fondu i pretraživanje elektronskog kataloga u Biblioteci. Onima koji prethodno nisu rezervisali knjige, bibliotekar će na licu mesta pronaći dostupne željene naslove.

Čitaonice neće raditi do daljeg, sem one u Zavičajnom fondu (Zmaj Jovina 1, II sprat) sa dva čitaonička mesta, i naučna čitaonica u Fondu periodike (Studentski trg 19) sa četiri čitaonička mesta.

Ulaz korisniku biće dozvoljen samo uz posedovanje ličnih zaštitnih sredstava (maska i rukavice), uz kontrolu broja korisnika i pridržavanje socijalne distance od dva metra. U biblioteci će u istom trenutku moći da se nalaze najviše dva korisnika (osim u čitaonici Fonda periodike).

Printscreen: BGB

Komentari

Svi komentari (0)