Foto: John Salangsang / Shutterstock Editorial / Profimedia

Glumica Keri Fišer, čuvena princeza Leja iz "Ratova zvezda" posthumno je dobila zvezdu na Bulevaru slavnih u Holivudu. Na ceremoniji u njenu čast glumac Mark Hamil je održao emotivni govor.

Hamil je izvadio belešku koju je napisao pre šest godina nakon njene smrti. Fišerova je imala samo 60 godina kada je preminula krajem decembra 2016, a njihove karijere su zauvek isprepletene zahvaljujući njihovim kultnim ulogama Luke Skajvokera i princeze Leje u franšizi „Ratovi zvezda“, piše „Varajeti“.

Foto: Araya Diaz / Getty images / Profimedia

Tokom svog govora na Bulevaru slavnih, Hamil je primetio da je „zaista teško smisliti dovoljno velike reči kojima bi opisao Keri Fišer“:

– Keri je bila jedinstvena. Bila je naša princeza! Prelepa, neustrašivo nezavisna, žestoko smešna, žena koja nam je kolektivno oduzimala dah. Odlučna i čvrsta, ali sa ranjivošću zbog koje ste navijali za nju i želeli da uspe i bude srećna. Igrala je tako presudnu ulogu u mom profesionalnom i ličnom životu. I jedno i drugo bi bilo daleko praznije bez nje. Sve je tmurnije i manje zanimljivo kada nije tu moja prijateljica.

Foto: Supplied by LMK / IPA / IPA / Profimedia

Mark Hamil je istakao i da nikada neće prestati da mu nedostaje.

– Zahvalan sam što smo je imali i što ćemo je čuvati u mislima. Zahvalan sam na smehu, mudrosti, ljubaznosti, pa čak i na bezobraznom, samozadovoljnom s*anju kojim me je moj voljeni svemirski blizanac izluđivao tokom godina. Hvala ti, Keri. Volim te!

U intervjuu za „Varajeti“ pre ceremonije na Bulevaru slavnih, Hamil se prisetio kako je bilo kada je prvi put sreo Fišerovu. On je tada imao 24 godine, a ona samo 19 godina.

Foto: Lucasfilm / AFP / Profimedia

– Bio sam potpuno nespreman za osobu koju sam upoznao, koja je bila neodoljiva, delovala je mnogo mudrije – rekao je Hamil.

U ime preminule glumice ovo priznanje je preuzela njena ćerka Bili Lurd, koja je nosila haljinu sa slikom svoje majke iz čuvenog filma.

Sve je pomalo zasenila porodična svađa Lurdove sa bratom i sestrama njene majke. Naime, oni su je kritikovali što ih nije pozvala na ceremoniju, a ona ih je optužila da pokušavaju da iskoriste smrt njene majke.

Lurdova je u saopštenju objavljenom u Holivud riporteru rekla da je istina da ih nije pozvala, ali da su oni danima nakon smrti njene majke davali više intervjua i prodavali knjige o Keri Fišer i Debi Rejnolds za mnogo novca, bez konsultacije sa njom.

– Oni imaju pravo da rade šta god žele, ali su me njihovi postupci veoma povredili u najtežem trenutku u mom životu. Sada sam odlučila da se nosim sa gubitkom majke na mnogo drugačiji način – navela je Bili Lurd.

Bonus video: Milena Grujić – Srpska rediteljka, holivudski film

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar