Muzeji u Berlinu ponovo primaju posetioce. Foto:EPA-EFE/FILIP SINGER

Nemačke vlasti ublažile su epidemiološke mere kako bi muzeji i galerije, koji su u toj državi zatvoreni još od novembra prošle godine, ponovo počeli da primaju posetioce.

Pojedini gradovi, uključujući Keln, počeli su da primaju posetioce prošle nedelje, a sada i glavni grad Berlin sledi njihov primer, preneo je AP.

Prema novim propisima, muzeji u oblastima sa manje od 50 novozaraženih nedeljno na 100.000 stanovnika mogu da budu otvoreni bez većih ograničenja, osim standardnih pravila o nošenju maski, higijeni i distanci.

Muzeji u Berlinu ponovo rade. Foto:EPA-EFE/FILIP SINGER

Kada stopa zaraženih iznosi između 50 i 100, kao što je to slučaj u Berlinu, gde je trenutno 75,1, ulaznice se mogu kupovati samo putem interneta i to u ograničenom broju.

Ukoliko broj zaraženih poraste iznad 100 tri dana zaredom, muzeji će ponovo biti zatvoreni.

Muzeji i galerije u Nemčkoj ponovo primaju posetioce. Foto:EPA-EFE/FILIP SINGER.

Na osnovu berlinskog plana, nakon onlajn kupovine karata, posetioci moraju da se registruju prilikom ulaska u zgrade.

Samo jedan posetilac na 40 kvadratnih metara sme da bude unutra i svi moraju da nose maske i da se pridržavaju standardnih pravila higijene i distanciranja.

Nacionalna stopa infekcije bila je 83,7 zaraženih nedeljno na 100.000 stanovnika, a u Berlinu, kao i u ostatku Nemačke, se očekuje dalji rast, tako da bi uskoro moglo da dođe do ponovnog zatvaranja muzeja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar