Vuk Vidor Foto: Promo/Mascom

U restoranu Gilda je održana promocija knjige fotografija Vuka Vidora „Werid World“ u izdanju Mascoma. Ovaj poznati i cenjeni beogradski umetnik nije često prisutan u javnosti, pa je njegov novi projekat probudio utoliko veće interesovanje, kaže se u saopštenju.

U predivnom ambijentu restorana Gilda okupio se veliki broj prijatelja i poštovalaca rada Vuka Vidora, kolega i predstavnika medija, dodaje se u saopštenju.

Slavimir Stojanović Futro i Vuk Vidor Foto: Promo/Mascom

Slavimir Stojanović Futro, Aleksandar Gligorijević, Uroš Đurić, Frano Lasić, Marko Nastić, Dušan Nedeljković, Ana Stanić, Aleksandar Đorđević, Snežana Dakić samo su neki od viđenih javnih ličnosti na jučerašnjoj promociji.

„Weird World“ je jedinstvena knjiga, u kojoj je autor objavio zbirku svojih (analognih) autorskih fotografija, preispitujući autentičnost i stvarnost savremenog momenta i digitalno filtriranih veštačkih slika i prizora sveta i ljudi u njemu.

Frano Lasić i Milena Lasić Foto: Promo/Mascom

Vuk Vidor je jedan od naših najprominentnijih vizuelnih umetnika. Živi i radi na relaciji Srbija – Francuska. Njegovi radovi su angažovani, neretko bremeniti istorijskim referencama, a njegova vizija umetnosti je često kontroverzna.

Uroš Đurić i Marko Nastić Foto: Promo/Mascom
Foto: Promo/Mascom
Foto: Promo/Mascom

Bonus video – Slavimir Stojanović Futro: Kao da sam slušao Konstraktu i crtao

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar