Foto: Promo/PC

Beogradski keltik pank bend Scordisci objavio je novi singl, svoju prvu baladu "The Ocean‘s End", najavljujući njime album.

Pesma „The Ocean’s End“ objavljena je drugog dana Svetog Patrika, kao simbolična proslava ovog datuma važnog za „Irce“ širom sveta, navode u bendu. Autor teksta je Danko Novović, a muziku je napisao Filip Novović sa ostatkom benda.

„Ovo je prva balada benda na koju smo jako ponosni. Zato što je svoj konačni oblik dobila na tradicionalnom bendovskom okupljanju oko Božića. Svake godine oko ovog datuma se skupimo, konzumiramo domaću hranu (pogače, pršut, kajmak i kuvanu rakiju/vino)… U takvom okruženju smo se dohvatili instrumenata, ‘na keca’ je odsvirali i rekli to je to! Nešto je tu kliknulo i svi smo bili prezadovoljni. Takođe nam je drago što smo posle tri čiste pank stvari dokazali i sami sebi, ali i drugima, da znamo i balade da pravimo“, navode Scordisci.

Prva dva singla šestočlana grupa objavila je tokom karantina prošle godine, a izlazak debi albuma očekuju „nakon što se normalizuje situacija sa pandemijom“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar