Sa snimanja spota ispod Brankovog mosta. Foto: Pritnscreen/YouTube/Bednici bend

Spot mlade beogradske pank grupe Bednici, čije je snimanje proteklog vikenda podiglo prašinu jer su muzičare i publiku ispod Brankovog mosta opkolili policajci i komunalni milicajci, završen je i danas je objavljen na društvenim mrežama.

„Hvala svim ljudima koji su učestvovali na realizaciji ovog događaja, kao i svima koji su nam poslali video materijal. Takođe hvala ‘Samitu nesvrstanih’ na velikoj pomoći i podršci, bez vas bi ovo bilo mnogo teže. Zahvaljujemo se porodici Vukašinović koji su doneli agregat i omogućili struju da se sve ovo održi i Milanu Kljunu koji je obezbedio razglas i miksetu. Zahvalni smo Luki Matkoviću iz studija ‘Citadela’ na pozajmljenom bubnju, kao i Biljani Sovilj iz benda Nemesis na pozajmljenom bas pojačalu. Najlepše smo ostavili za kraj. Veliko poštovanje za Ministarstvo unutrašnjih poslova koji su nam neplanirano obezbedili veliki broj statista u plavim uniformama. Volimo vas sve!“, poručili su članovi benda Bednici objavljujući spot na društvenim mrežama.

Tročlani pank sastav Bednici i bendovi Chemicl Thomb i Apači okupili su u nedelju na obali ispod Brankovog mosta sa namerom da zajedno snime spot, ali su onda, kako navode muzičari, „tu došli neki ljudi i sve je eksaliralo“.
Pred improvizovanom binom razvila se šutka, okupili su se i brojni prolaznici, a ubrzo je na obalu došla i policija i komunalna milicija i opkolili su prisutne. Društvenim mrežama proneli su se snimci, a pojedini mediji su dešavanje ispod Brankovog mosta i reakciju policije protumačili kao razbijanje još jedne „korona žurke“.

Članovima benda su, kako su ispričali za Nova.rs, napisane prekršajne prijave i novčano su kažnjeni za zauzimanje javne površine i izvođenje kulturno-umetničkog sadržaja na javnom mestu. Mladi muzičari izričiti su u tome da nikakve „korona žurke“ nije bilo i pozvali su sve koji imaju snimke i žele da im ih ustupe da bih ih umontirali u spot.

Rezultat je spot za pesmu „Renesansa“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare