53. BEMUS - All Stars
Eva Gevorgjan Foto:Promo/BEMUS

Umesto najavljene Hatje Bunijatišvili večeras će na Bemusu na Kolarcu u 20 časova, u znak sećanja na Ivana Tasovca nastupiti Eva Gevorgjan, ruska pijanistkinja sa „All Stars“ postavom.

Originalnoj „All Stars“ postavi pripadala je gruzijska pijanistkinja Hatja Bunijatišvili, ali kako je ona sprečena da nastupa, zamenila ju je sedamnaestogodišnja ruska pijanistkinja Eva Gevorgjan.

Hacatur Almazjan Foto:Promo/BEMUS

Svetski poznati violinista Hačatur Almazjan nastupiće na sceni Kolarčeve zadužbine zajedno sa mladom pijanistkinjom Evom Gevorgjan, violinistom Gračjom Avanesjanom, violistom Adrijenom Buasom i violončelistom Narekom Ahnazarjanom, a kako je rekao za Tanjug, koncert posvećuje nedavno preminulom direktoru Beogradske filharmonije Ivanu Tasovcu.

Oni će nastupiti u okviru „All Stars“ programa BEMUS-a.

„Izvodimo “Andante cantabile“, koji je drugi deo iz kvarteta P. I. Čajkovskog. Izabrali smo to delo u znak sećanja na pokojnog Ivana Tasovca… Lično sam ga poznavao i to 15 godina… Upoznali smo se na Kusturičinom prvom Kustendorf festivalu“, otkriva za Tanjug jermenski violinist Almazjan.

Kako Almazjan navodi, i drugi članovi „All Stars“ postave su poznavali Tasovca, tako da se jedino logično činilo da se deo koncerta posveti baš njemu.

„Eva ima samo 17 godina, ali je fenomenalna. Po mom producentskom mišljenju, ona je buduća velika zvezda… Ona ima samo jedan dan da nauči Franka, ovo je za nju veliki izazov i na njoj je velika odgovornost“, ocenio je Almazjan.

Bonus video: Otvaranje 53. Beogradskih muzičkih svečanosti BEMUS

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar