Beldocs, Foto: Promo/BELDOCS

Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs organizator je nove runde takmičenja u Srbiji "European film challenge", koje je počelo 8. novembra i trajaće do 17. januara 2021. godine, saopšteno je iz direkcije tog festivala.

Takmičenje „European film challenge“ nastalo je sa ciljem da najveće evropske filmske festivale, kao što su festivali u Berlinu, Kanu i Veneciji, približi filmofilima i do sada je osam takmičara iz Srbije imalo priliku da ih poseti, podsećaju iz „Beldocsa“. Glavna nagrada na ovom takmičenju „Premium Cinema At Home Experience“ podrazumeva filmski projektor i godišnju pretplatu na sajtu dafilms.com koji u svojoj bazi nudi najbolje evropske i svetske dokumentarne filmove.

Učesnicima takmičenja se pruža prilika da atmosferu filmskog festivala dožive u udobnosti svog doma, a uslovi učešća su da filmofili stariji od 18 godina odgledaju 10 evropskih filmova na različitim platformama, postave ih na europeanfilmchallenge.eu i sakupljaju bodove. Svaki film nosi četiri boda, dok se za svaku različitu platfomu, kao što su internet, televizija, VoD, bioskop i filmski festival, dodeljuju tri boda.

Tokom izazova takmičari će imati priliku da osvoje dodatne bodove, a detalji su dostupni na sajtu europeanfilmchallenge.eu, na društvenim mrežama takmičenja i Beldocs festivala.

Manifestacije ovog tipa održavaju se onlajn, a projekat se istovremeno odvija u osam evropskih zemalja: Srbiji, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Španiji, Portugalu, Italiji, Litvaniji i Letoniji, uz podršku Evropske unije kroz program Kreativna Evropa – sektor Mediji.

Festival dugometražnog dokumentarnog filma „Beldocs“ svoje 14. izdanje imaće u maju 2021. godine, najavili su organizatori.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar