Foto:Nova.rs; AXEL SCHMIDT / AFP / Profimedia

U okviru programa FEST fokus danas (16.30) i sutra (9) će u Domu omladine biti prikazan dokumentarno-animirani film "Prizori iz života džukca" Tanje Brzaković u kojem su glasove pozajmili Momčilo Bajagić Bajaga, Mirjana Karanović, Anica Dobra, Iskra Brajović i drugi.

„Kroz sedam likova ‘lutalica’ koje pratimo u različitim životnim dobima, svedočimo njihovoj dostojanstvenoj borbi za opstanak. Na groblju, u napuštenoj fabrici, azilu, na deponiji, mestima punim tuge, naši junaci tragaju za ljubavlju i zajedništvom.

Film „Prizori iz života džukaca“ Foto:fest.rs/TANJA BRZAKOVIĆ

Kombinacijom dokumentarnog materijala, animacije i glumačke interpretacije misli četvoronožnih junaka – kojima su glasove pozajmili Bajaga, Anica Dobra, Mirjana Karanović, Iskra Brajović, Jelena Bosanac, Dejana Bačko, Milica Tričković, Jelena Miljković, Milica Đuran i Lena Subotić – upoznajemo živote između razočarenja i nade, sasvim slične našim“, navodi se u najavi filma.

Film „Prizori iz života džukaca“ . Foto:fest.rs/TANJA BRZAKOVIĆ

Na premijeri u Domu omladine, sem dvonožne ekipe koja je radila na filmu, publici će se „pokloniti“ i jedna četvoronožna junakinja, Seka. Nju je Tanja Brzaković udomila i sada živi sa njom u Berlinu, gde vodi pravi filmski život, jer ima svoj Instagram profil „Seka Berlinerka“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar