Foto: Printscreen YouTube/Netflix/Marvel Entertainment/HBO Max/Star Wars

Dolaskom avgusta zatvara se sezona blokbaster filmova, ali se zato, kada je reč o striminzima i televizijskom programu, stvari samo zahuktavaju. Od prikvela "Igre prestola" do najnovijeg Marvelovog projekta, ovog meseca na servise stiže mnogo dugoočekivanog sadržaja.

Ističemo nekoliko najistaknutijih naslova na striming servisima kao što su Netflix, Hulu, HBO Maks, Disney+ i drugi.

„The Sandman“ (5. avgust, Netflix)

Serija je zasnovana na popularnom istoimenom stripu. Hvaljeni strip autor Nil Gejman ovog meseca dobija novu adaptaciju. Najavljuje se mračna fantastična serija koja je koštala čak 15 miliona dolara po epizodi i ima glumačku ekipu koja uključuje zvezde „Igre prestola“ Gvendolin Kristi i Čarls Dens. Kao bogata mešavina modernih mitova i mračne fantastike u koju su neprimetno utkani savremena književnost, istorijska drama i legende, „Sendmen“ se takođe smatra jednim od najoriginalnijih i umetnički najambicioznijih serija modernog doba.

„Razgovori sa prijateljima“ (5. avgust, HBO)

Britka i inteligentna priča smeštena u Dablinu, o dve studentkinje, Fransis i Bobi, i čudnom, neočekivanom odnosu koji izgrade s bračnim parom, Melisom i Nikom.

„Školske priče“ (10. avgust, Netflix)

Serija stiže sa Tajlanda. Neopisivi užasi lutaju hodnicima srednje škole u ovoj antologiji koja sadrži priče o duhovima koje su režirali iskusni tajlandski reditelji horora.

„A League of Their Own“ (12. avgust, Amazon Prime Video)

Trideset godina nakon objavljivanja originalnog klasičnog filma, Amazon je adaptirao „Ligu“ u seriju od osam epizoda. Smeštena u 1940-ih, serija prati grupu žena koje pokušavaju da formiraju ženski bejzbol tim dok su muški igrači služili u Drugom svetskom ratu.

„She-Hulk: Attorney at Law“ (17. avgust, Disney+)

U najnovijem projektu u Marvelovoj rastućoj TV biblioteci glume Tatjana Maslani kao Dženifer Volters, rođaka Brusa Banera, poznatog kao Hulk. Serija od devet epizoda biće komedija u sudnici gde Voltersova žonglira između svog posla kao advokata i novostečenih supermoći.

„Echoes“ (19. avgust, Netflix)

U novoj seriji Mišel Monagan igra dve uloge – bliznakinja Leni i Đine – koje od najranijeg detinjstva menjaju mesta, jer ih drugi ne razlikuju. One vode dvostruke živote i dele dva doma, dva muža i decu, ali njihov savršeno isplaniran svet počinje da se ruši kada jedna od njih nestane.

„Kuća zmaja“ (22. avgust, HBO i HBO MAX)

Radnja serije od 10 epizoda, zasnovane na knjizi „Vatra i krv“ Džordža R.R. Martina, odvija se 200 godina pre događaja iz „Igre prestola“ i donosi priču o Kući Targarjen.

„The Patient“ (30. avgust, FX, Hulu)

Od kreatora hvaljene serije „Amerikanci“, stiže „Pacijent“ u kojoj glumi Stiv Korela terapeuta koga drži serijski ubica (kojeg glumi zvezda „Ratova zvezda“ i „Hari Potera“ Donal Glison) koji želi da obuzda njegove ubilačke porive.

„Andor“ (31. avgust, Disney+)

Daleka, daleka galaksija nastavlja da raste. Nakon uspeha „The Mandalorian“ i „Obi Van Kenobi“, „Andor“ je sledeći nastavak u rastućem TV univerzumu „Ratovi zvezda“. Glavni protagonista je Kasijan Andor, špijun Pobunjeničke alijanse, s kojim smo se prvi put upoznali u filmu „Rogue One: A Star Wars Story“ (2016). Prva sezona ove serije dešava se pet godina pre događanja iz ovog filma, i obuhvatiće period od godina dana. Avanture glavnog junaka i drugih pobunjenika protiv Galaktičke imperije u ostale četiri godine biće prikazane u drugoj sezoni serije Andor. Obe sezone će imati dvanaest epizoda.

Bonus video: Nepoznate zanimljivosti o poznatima kroz mitove i anegdote

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar