Foto:Promo

Knjiga „Stripoterapija“ autorke i ilustratorke Ane Petrović biće promovisana u utorak, 27. decembra u 19 časova u UK „Parobrod“, saopštili su iz izdavačke kuće Kreativni centar.

O knjizi će govoriti Tijana Mirović, psihološkinja i psihoterapeutkinja, Dragan Ilić, psiholog i novinar, Irena Jovanović, urednica u “Kreativnom centru” i autorka Ana Petrović.

Foto:Promo

“Stripoterapija” Ane Petrović – sa društvenih mreža i u dopunjenom objavio je Kreativni centar.

U želji da samoj sebi olakša i približi proces psihoterapije kroz koji je prolazila, Ana Petrović, introvert po prirodi, krenula je da crta, verno ali i duhovito i empatično predstavljajući odnos između klijentkinje i terapeutkinje. Autobiografska priča o glavnoj junakinji i njenoj psihoterapeutkinji počinje prepoznavanjem problema i suočavanjem s potrebom da potražimo pomoć u njegovom rešavanju. Čak i kada govori o vrlo teškim temama, Ana Petrović to čini kroz humor koji deluje oslobađajuće i rasterećujuće.

Ana Petrović povezuje lično iskustvo sa različitim sadržajima popularne ili visoke kulture koji su obeležili odrastanje dece devedesetih godina – knjige, filmove, video-igre, muziku i dr. Ipak, knjiga ne ostaje usko shvaćena jer stripove prate objašnjenja koja približavaju značenja i mnogo mlađim generacijama, zbog čega “Stripoterapija” uspešno komunicira sa vrlo širokom publikom, o čemu govori i veliki broj pratilaca ovih stripova na društvenim mrežama.

Foto: Privatna arhiva

Sa novim stripovima i dodatnim sadržajima knjiga „Stripoterapija“ donosi autentičnu, dirljivu i duhovitu priču o psihoterapijskom procesu glavne junakinje sa kojom se kao čitaoci lako povezujemo.

Bonus video: Promocija knjige Ante Tomića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar