Atheist Rap Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Još jedan ludi vikend sad je iza nas, skoro smo stigli, Kliko, dodaj malo gas! Ne znam gde smo bili, al’ kod kuće smo za čas - dede se vraćaju u grad! - i vratili su se Atheisti u Beograd i Barutanu i to sjajnim 1000. koncertom na kojem je energija bila ko i na prvih 100.

Počev od prvih rifova pesme „Momci se vraćaju u grad“, preko svih velikih hitova iz karijere duge 33 godine, Pop i ekipa su napravili pravo rođendansko slavlje u krcatoj Barutani.

– Neviđeno vam hvala što ste sa nama i što mislite kao mi, a mi kao vi, već duge 33 godine – poručili su sa bine dede panka i dobili gromoglasan aplauz od publike u kojoj su bile sve generacije što je potvrdio i odgovor na Popovo pitanje da li su prisutni i oni koji su bili na prvom koncertu – podiglo se dosta ruku, a onda su se začuli i roditelji s malom decom kojima je ovo prvi koncert novosadskih pankera.

Atheist Rap Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Usledile su dobro poznate „Grbavci“, „Štrikanje“, „Zapadna Evropa“, a uz „Pritiled“ i „Wartburg limuzina“ orilo se u glas. Pre nego što su izveli „Sarajevo“, jednu od njihovih najpoznatijih antiratnih pesama, Radule je rekao:

Atheist Rap Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

– Ovu pesmu posvećujemo napaćenom narodu i Rusije i Ukrajine jer su gurnuti u bratoubilački rat zarad tuđih interesa i oružja. Rat je svuda sra*e!

Atheist Rap Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Sa bine se moglo čuti u njihovom maniru i društveno-politička kritika, kao što je to već vrlo dobro poznato i u njihovim numerama, što su svi prisutni pozdravili gromoglasnim ovacijama.

Atheist Rap Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Kako se primakao i kraj koncerta, publika je skandiranjem pesama dozvala Atehist rap da se vrate i to na čak dva bisa.

Atheist Rap Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Uz šutke i pevanje u glas Barutana se tresla uz „Felicita“, „Bluz južne pruge“, „Minijatura“…

Sjajna svirka koja će se pamtiti završena je uz poklon Atehist rapa dok je publika kao na stadionu skandirala „Više ništa nije isto. Nikad neće biti kao što je bilo ranije, ostaje nam samo borba, borba i sećanje na neko srećnije vreme!“

Bonus video: Koncert Smak

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar