Artan Lili na Arsenal festivalu Foto:IGOR STANIĆ

Grupa "Artan Lili" i muzičarka Bojana Vunturišević nastupili su treće večeri Arsenal Festa u Kragujevcu na bini Garden Stage.

Elektro rok „noise“ bend “Artan Lili” na čelu sa Bojanom i Romanom Slačalom, okupio je publiku na prostoru duž Zastavine bašte i pružio „Novi zvuk u gradu“, te priznao da ništa „Nije teško kad se mora“.

Romana na vokalu i sa dairama je putovala kroz njihovu karijeru i hitove „Najbolje što znam“, „Foliram“, „Srce“ i „Jutro“.

Artan Lili na Arsenal festivalu Foto:IGOR STANIĆ

Na repertoaru je bila i neizbežna pesma „D. E. P. R. A.“, zahvaljujući kojoj su postali prvi laureati nagrade „Milan Mladenović“ istoimene Zadužbine 2019. godine.

Posle punih sat vremena „Artan Lili“ se pozdravio sa publikom i poželeo da se vrati uskoro na samostalan koncert u Kragujevac.

Bojana Vunturišević je nastup počela pesmom u trip hop i trep maniru „Money“.

Srpska pevačica, tekstopisac i kompozitorka nastavila je nastup sa „Gde si sad“, „Madrina“, obradom numere „Full Control“ od rege benda „Eyesburn“.

Otpevala je i svoj hit „Kese etikete“ i pesme „Daljine“, „Ramba“ „Noćni program“, a u finišu programa za nepun sat nastupa „Ljubav“, prema istoimenom drugom albumu, koji je objavljen proletos.

Bojana Vunturišević Foto:Asja Zec

Etno soul pop muzičar Marko Louis zatvorio je Garden Stage u ranim jutarnjim satima.

Osim njih, treću noć su obogatili i „Reyko“, španski duo koji je nastanjen u Londonu, a čine ga vokal Soleil i producent – instrumentalista Igor, prvi put u našoj zemlji.

Takodje, nigerijski muzičar Oluseun Anikulapo Kuti, popularan kao Seun Kuti, gostovao je posle “Reyko”, afirmisan je kao pevač i najmladji sin afrobit pionira Felea Kutija i sada vodi očev bivši bend “Egypt 80”.

Bendovi “Sitzpinker”, “Darkshines”, reper Kendi i Filip Baloš zaokružili su treću noć Arsenal Festa na Garden bini.

Bonus video: Svetska muzička atrakcija „Thievery Corporation“ dovela Arsenal do pucanja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar