Foto:Promo

Studio "Dizni Piksar" objavio je prvi trejler za svoje najnovije ostvarenje "Luka" (Luca), koje početkom leta stiže u domaće bioskope, saopštila je distributerska kuća "Megakom film".

Reč je o novoj avanturi smeštenoj u italijanski primorski grad Luku koju „Dizni Piksar“ opisuje kao „zabavnu i srdačnu priču o prijateljstvu dvojice tinejdžera“ tokom jednog leta.

Međutim, njihove bezbrižne dane ispunjene sladoledom, pastom i beskrajnim vožnjama skuterom ugrožava jedna dobro čuvana tajna – oni su, zapravo, morska čudovišta iz drugog sveta, onog ispod površine vode.

Film, po scenariju čiji su autori Džesi Endrus i Majk Džons, režirao je Enriko Kazaroza.

Scena iz filma Foto:Promo

Debitantski kratkometražni animirani film ovog reditelja „La Luna“ 2012. godine doživeo je veliki uspeh i bio nominovan za Oskara. Ovo mu je prva režija dugometražnog animiranog filma, a do sada je bio deo umetničko-kreativnog tima na ostvarenjima „Koko“, „Do neba“, „Robot“, „Mućkalica“, „Ledeno doba“…

– Ovo je za mene duboko lična priča, ne samo zbog toga što se dešava na italijanskoj rivijeri, već zato što film slavi prijateljstvo – izjavio je reditelj Enriko Kazaroza.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare