Proba predstave "6. oktobar" u Narodnom pozorištu Niš, Foto: Narodno pozorište Niš/Promo

U Narodnom pozorištu u Nišu danas je održana prva proba predstave "6. oktobar", po tekstu Tise Milić, u režiji Andreja Nosova.

Niško pozorište nakon pauze uzrokovane epidemijom koronavirusa nastavlja sa radom uz primenu svih preporučenih mera za sprečavanje širenja koronavirusa, saopštio je taj teatar.

Predstava „6. oktobar“ priprema se u koprodukciji Hartefakt fondom iz Beograda, a premijera je planirana za 6. oktobar.

Igraju Vesna Stanković, Aleksandar Mihailović, Marko Pavlovski, Dejan Maksimović i Julija Petković, a saradnica na tekstu je Biljana Srbljanović.

Foto: Narodno pozorište Niš/Promo

U Narodnom pozorištu Niš prošle sedmice je održan sastanak Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“ i Zajednice profesionalnih pozorišta Vojvodine, koje okupljaju 29 teatarskih kuća iz Vojvodine, centralne Srbije i sa Kosova i Metohije,

Na sastanku je konstatovano da „predložene mere u cilju redovnog i nesmetanog rada pozorišta u određenoj meri zahtevaju korekciju, uzimajući u obzir specifičnosti ambijenta i tehničke opremljenosti domaćih teatara“ i najavili da će „o detaljima i konkretnim predlozima javnost i nadležne institucije informisati nakon definisanja jasnih smernica i predloga“.

„Ističemo uverenje svih prisutnih da pozorišta nisu ništa ugroženija nego ostala mesta javnih okupljanja i da bi uz primenu navedenih preventivnih mera naš rad svakako doprineo duhovno bogatijem životu i afirmaciji umetničkih i kulturnih vrednosti“, saglasni su predstavnici teatara.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar