Prve probe predstave "Sin" u Ateljeu 212, Foto: Arhiva Atelje 212

Rediteljka Ana Tomović počela je u Ateljeu 212 probe komada "Sin", savremenog francuskog romanopisca i dramskog pisca Florijana Zelera. Ovaj komad biće premijerno izveden na srpskom jeziku u režiji Ane Tomović, i treći je deo njegove trilogije u kojoj ovaj književnik, inače, dobitnik Molijerove nagrade, istražuje porodične odnose.

U predstavi igraju Svetozar Cvetković, Isidora Minić, Tamara Dragičević, Bane Zeremski i Luka Grbić, prvi put u Ateljeu 212 u ulozi Sina.

Ovo će biti i prvo izvođenje jedne od Zelerovih drama u Srbiji. On se u ovom komadu bavi adolescentskom depresijom sina koji pati nakon razvoda svojih roditelja. Pisac vešto i precizno istražuje osećanja svojih junaka, unutrašnja previranja i njihove međusobne odnose.

Prve probe predstave „Sin“ u Ateljeu 212, Foto: Arhiva Atelje 212

Tekst je prevela Ivana Dimić, dramaturg je Dimitrije Kokanov, scenografkinja Jasmina Holbus, kostimografkinja Momirka Bailović. Saradnica na predstavi je psihološkinja Nina Umićević.

Florijana Zelera je časopis „Gardijan“ proglasio „najuzbudljivijim dramskim piscem našeg vremena“. Prvi deo njegove trilogije je komad “Otac“, koji je i najnagrađivaniji Zelerov dramski tekst. Po njemu je upravo snimljen i film sa Entonijem Hopkinsem i OlivijomKolman u glavnim ulogama. Drugi je „Majka“ i imao je premijeru u Njujorku sa Izabel Iper i Krisom Notom… Njegove drame se igraju u Velikoj Britaniji, Nemačkoj i Sjedinjenim Američkim Državama…

Prve probe predstave „Sin“ u Ateljeu 212, Foto: Arhiva Atelje 212

Atelje 212 je tokom ove pozorišne sezone izveo pet premijera, ovo će biti šesta i planirana je za početak marta meseca ukoliko epidemiološka situacija dozvoli.
Do tada nastavlja svoj tekući repertoar, a prva na predstava je zakazana u subotu 12. decembra u 12. 30 sati kada će na sceni Mira Trailović biti  „Jedan Pikaso“ u režiji Erola Kadića. Igraju Tihomir Tika Stanić i Sofija Juričan.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar