Al Paćino i Džoni Dep Foto:Tanjug/Photo by Andy Kropa/Invision/AP/SplashNews.com / Splash / Profimedia

U filmu "Modi", priči adaptiranoj po pozorišnoj predstavi Denisa Mekintajera, Al Paćino će tumačiti kolekcionara umetničkih dela Morisa Ganjata, čiji je portret naslikao Pjer-Ogist Renoar 1916. godine.

Prema izjavama producenata, film „Modi“ prati „niz haotičnih događaja kroz ulice i barove Pariza pogođenog ratom 1916. godine“, tokom kojih Modiljani „beži od policije, a njegova želja da okonča karijeru i napusti grad nailazi na otpor kolega boema: francuskog umetnika Morisa Utriloa, belorusko-francuskog slikara Haima Sutina i engleske muze Beatris Hejstings. Modiljani traži savet od svog poljskog prodavca slika i prijatelja Leopolda Zborovskog, a napetost dostiže vrhunac kada se suoči sa kolekcionarom koji bi mogao da promeni njegov život“, objavio je Gardian.

Amedeo Modiljani
Amedeo Modiljani u svom studiju, 2. decenija 20. veka; Foto: – / Heritage Images / Profimedia

Modiljanija će tumačiti italijanski glumac Rikardo Skamarčio, dok će francuski glumac Pjer Nine igrati Morisa Utriloa. Adaptaciju drame uradili su Jerži i Meri Kromolovski.

Amedeo Modiljani rođen je 1884. u italijanskoj jevrejskoj porodici u Livornu. Preselio se u Pariz 1906. a grad svetlosti ga je očarao boemskim načinom života. Najpoznatija dela naslikao je između 1916. i 1919. godine. Umro je od tuberkuloze 1920, u 35. godini. Iako nije mnogo zarađivao od svojih slika za života, danas se njegova dela prodaju po astronomskim cenama, kao što je slika „Nu Couché“ iz 1917. koja je 2015. prodata za 170,4 miliona dolara.

Amedeo Modiljani
Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Snimanje filma „Modi“ trebalo bi da počne na jesen u Budimpešti. Biće to drugi depov fiml koji režira.

Džonija Depa će publika uskoro da vidi kao Luja XV u istorijskoj drami „Žan di Bari“, francuske rediteljke Maiven. Film će imati premijeru 16. maja na otvaranju Kanskog filmskog festivala.

Bonus video: Pablo Pikaso

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar