Afro festival
Afro festival Foto:Promo/Muzej afričke umetnosti

Afro festival, tradicionalna godišnja manifestacija Muzeja afričke umetnosti, biće održana 26. i 27. juna, najavili su organizatori.

Afro festival je jedna od najznačajnijih manifestacija Muzeja afričke umetnosti, organizuje se od 1997. godine i predstavlјa događaj koji je vremenom postao prepoznatlјiv kao jedini festival u zemlji i širem regionu koji na popularan način promoviše bogatu kulturnu baštinu i neiscrpnu kreativnost koja dolazi sa afričkog kontinenta, saopšteno je iz ove ustanove.

Pored klasičnih muzejskih sadržana i javnih vođenja, tokom festivala publika (ovaj put uz poštovanje svih preporučenih mera protiv širenja koronavirusa), može da prisustvuje predavanjima i razgovorima, koncertima i putopisnim programima, a predviđene su i muzičke, plesne i likovne radionice za decu.
Organizatori najavljuju i „Afrički bazar“, prodajnu izložbu predmeta iz različitih krajeva ovog kontinenta: maski, skulptura u kamenu i drvetu, slikanih i bojenih tkanina, nakita…

Drugog dana festivala, od 10 do 18 sati, posetioce će dočekati i Durbar, posebno pripremljeni štandovi ambasada i konzulata afričkih zemalja, uz obraćanje ambasadora Alžira Abdelhamida Šebšuba i direktorke Muzeja savremene umetnosti Marije Aleksić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar