Jelena Stupljanin, Foto: NOVA S

Festival "Merlinka" biće svečano otvoren danas u 15.30 sati u velikoj sali Doma omladine nastupom soprana Anastasije Holc i litvansko-srpskim filmom "Advokat" Romasa Zabaruske, a publiku će pozdraviti glumica Jelena Stupljanin, koja igra jednu od uloga u ovom filmu, najavili su organizatori.

Publika će u okviru 12. izdanja festivala „Merlinka“ sutra moći da vidi šest filmova, a do nedelje, 6. decembra, ukupno 80 ostvarenja u nekoliko programa.

Programi u Domu omladine pomereni su da bi se projekcije uklopile u mere za sprečavanje širenja koronavirusa, a detaljna izmenjena satnica može se videti na zvaničnom festivalskom sajtu.

Iz filma „Matura“ Gvozdena Ilića Foto: Merlinka festival/Promo

U okviru revije kratkih filmova, planirane za subotu, biće prikazana ostvarenja sa područja bivše Jugoslavije, među kojima je i srpski film „Matura“ Gvozdena Ilića u kojem glavne uloge tumače Pavle Mensur, Pavle Čemerkić i Ivana Zečević, a publika će u sklopu ove selekcije moći i da bira najbolji ultra kratki film u trajanju do pet minuta, najavljuju organizatori.

U nedelju, nakon dodele festivalskih nagrada, biće prikazan igrani film „Bez ljutnje“ Faraza Šarijata o drugoj generaciji iranskih Nemaca i Parvisu koji radi u skloništu za izbeglice gde upoznaje iranskog izbeglicu s kojim započinje romansu.

Dvanaesto izdanje Merlinka festivala održaće se uz poštovanje svih mera Vlade Srbije i Kriznog štaba za suzbijanje koronavirusa, navode organizatori.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar