Foto: Zadužbina Milana Mladenović/Maja Maričić

Muzičar, kompozitor, jedan od najvećih pesnika našeg rokenrola Milan Mladenović (1958-1994) preminuo je na današnji dan u 37. godini života.

U čast frontmena kultnog sastava EKV-a večeras će na nekoliko regionalnih televizija biti prikazan dokumentarni film „Praia Do Ventu Eternu“ u režiji Đorđa Marjanovića i u produkciji “Zadužbine Milana Mladenovića”

“Film je urađen od privatnih VHS snimaka nastalih tokom boravka Milana Mladenovića i Mitra Subotića Sube u Brazilu. Sliku prate odlomci iz Milanovog dnevnika koji je tada vodio, a posebno dirljivi ton ovoj filmskoj priči daje naracija Svetozara Cvetkovića”, kaže se u saopštenju Zadužbine.

Film “Praia Do Ventu Eternu” dobio je naziv po pesmi sa albuma “Angel’s Breath”, što u prevodu znači “Plaža večnog vetra“. trenutak nastanka ove pesme vidi se u filmu.

“Kako je Milan Mladenović imao, a ima i dalje, poštovaoce širom regiona, a njegovo stvaralaštvo predstavlja temelj savremene kulturne i umetničke scene, u četvrtak, 5. novembra, dokumentarni film ‘Praia Do Ventu Eternu’ biće prikazan u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini”.

Srbija:
RTS 3 – 21.55

Bosna i Hercegovina:
ATV Banja Luka – 17.20
TV Sarajevo – 17.40

Crna Gora:
Prva TV 20.10 i 23.30

Hrvatska:
CMC TV – 19.15
Jugoton – 19.15

Film će od 20 časova biti dostupan i na Jutjub kanalu Zadužbine.

Milan Mladenović rođen je 21. septembra 1958. u Zagrebu, a preminuo je 5. novembra 1994. godine u Beogradu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar