Milutin Jeličić Jutka. Foto: N1

Za početak pitanje - šta mislite, da li bi Brnabićeva i Vučić poslali sebi bliske žene na službeni put s Jutkom? Dobro, to smo rešili.

Milutin Jeličić je konačno pobedio, sve što je činio društveno je prihvatljivo, normalno i u skladu sa naprednjačkim moralom. Njegova „nežnost“ naišla je na razumevanje premijerke, a verovatno i premudrog vođe. Jer bez njihove saglasnosti ili naredbe on bi za mnoge bio nepoželjno društvo.

Velika je simbolika u postavljanju Jutke u Privremeni organ Opštine Brus. To znači da gospođica Ana i njeni saradnici „nedozvoljene polne radnje nad zaposlenima“ ne doživljavaju kao nešto loše. I da žene po kabinetima i državnim službama mogu očekivati tretman kakav je imala i Marija Lukić.

Tromesečni zatvor, koji je Jutka odležao zbog polnog uznemiravanja gospođe Lukić, ljudima u Vladi nije nikakva prepreka za državni angažman. To mu dođe kao preporuka. Što se kaže, i Bokan je osuđivan pa ga eno u savetu fakulteta.

Istini za volju, Jutka ima i drugu „pohvalu“. Isto od suda, nešto kao dabl, dabl učinak. Izreklo mu kaznu zbog neprijavljivanja stana u centru Beograda. Zaturilo se, slično kao Malom Bugarčetu ono u Sofiji.

Jutkino imenovanje je ruganje žrtvi, ismevanje suda, nipodaštavanje žena. Da bi amortizovala ovaj kadrovski hit, Vlada je vodila računa da u Privremeni organ uđe što više muškaraca ne bi li se tako umanjio nagon za „volkanjem“. Bravo za mudru vlast, bravo za gospođicu Anu.

Ne bi bilo dobro da je, recimo, umesto Jutke u to privremeno rukovodstvo Vlada imenovala njegovu žrtvu Mariju Lukić. Onda bi svaka napadnuta žena potrčala da prijavi napasnika, gde bi nas to odvelo?

Bednici iz Nemanjine plus satrap sa Andrićevog venca nametnuli su nemoral kao uslov za napredovanje, kao poželjno ponašanje, kao jedini „kvalitet“. Napravili su od Srbije Sodomu i Gomoru, zemlju političkog kupleraja, mafijaške vlasti, podaničke „inteligencije“ i sirotinje koja je ubeđena da nigde nije bolje.

Jedino u šta veruju članovi ganga na vlasti, šta vole najviše na svetu, pred čim kleče je novac. I misle da je sve u otetim i prokletim parama. Da zbog ličnog bogaćenja treba razoriti i zgaziti sve, a posebno moral i dostojanstvo.

PROČITAJTE JOŠ:

Samo u takvom poretku i takvom sistemu vrednosti može jedan prevarant da opstaje deceniju na vlasti. Da oko sebe postavlja najgore, da se ruga narodu izborom saradnika i „kadrovskim“ rešenjima. A onda mu nikogovići vraćaju tako što ga hvale i uzdižu u nebesa.

Jedino u ovakvoj Srbiji može kompletna Vlada da bleji pod šatrom u Rosićima. I da se ponose time. S namerom je Vulin stavljen na čelo BIA i Radoičić izabran za vođinog saradnika. Nije slučajno „ono“ na čelu Tužilaštva, pa onaj u Zvezdi, brižljivo je odabran svaki ministar. I da ne nabrajam, svi su oni tu jer nema gorih. Tako je i sa Jutkom, ne bi ni on bio u Privremenom organu da je imao konkurenciju.

Izbor problematičnih, često i najgorih, čini se namerno. Da bi ti i takvi što više iritirali čestiti svet, ljude koji vide kuda država ide i one koji se usuđuju da se usprotive. Sve te napredne spodobe služe za zbunjivanje naroda, za zamajavanje i širenje besmisla kako se u suštinu ne bi diralo. A suština je gde su naše pare?

I čitav cirkus se pravi da sirotinja ne primeti kako je pljačkaju mizernim nadnicama i penzijama, kako je deru po preskupim trgovinskim lancima i benzinskim pumpama…. Da se narod ne buni što nema lekara i medicinskih sestara ili što vozovi gaze ljude, a deca ubijaju decu.

Tako je sad i Jutka dodat kao tema, ne Ekspo i bačene milijarde, ne stadion i hotel koji će država subvencionisati, ne priprema krađe izbora kroz biračke spiskove.

Umesto toga eto vam Milutina iz Brusa, eto vam Tome iz naftalina, eto i „mene“ sa mamografom. Ili sa tablom, da vam nacrtam koliko sam dobar, jednostavno najbolji. Nema mi premca u tucanju nacije u glavu i tucaću vas dok ne popucate kao uskršnja jaja.

Računam i na Jutkinu pomoć, a vi ako smete glasajte protiv, pa ćete proći kao Marija Lukić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare