Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Bilo bi dobro da znamo ime sudija koji je odredio mesečni pritvor policajki Katarini Petrović, ženi kojoj se smučilo ćutanje svojih kolega. Pravnici vele da je taj, u međuvremenu ukinuti aps - nezakonit, a to za sudijsku struku nije preporuka.

Valjalo bi da znamo i ko je potpisao (nezakonit?) nalog za privođenje službenice koja je svojim postupkom istakla kandidaturu za podvig godine. Jer, u mafijaškoj državi razgolititi kumove nije ništa manje hrabro nego skočiti za davljenikom u nabujalu reku. Katarina je skočila u bujicu ne bi li pomogla sopstvenoj državi koja se davi u naprednjačkom mulju.

Trebalo bi da saznamo i upamtimo ime tužioca koji je potpisao optužni predlog kojim se Katarini stavlja na teret krivično delo odavanja „tajnih podataka“ neovlašćenom licu. Pravnici i za to vele da je mimo zakona.

Čitava Srbija mesecima unazad zna da je kum Aleksandra Vučića izazvao saobraćajni udes pod dejstvom alkohola i kokaina. I nije taj podatak jednom izrečen u javnosti, doduše najčešće kroz formu pitanja, ali drugačije se neke stvari i ne mogu saopštiti dok „nema pečata“. E, pečat je dala dama iz Valjeva, i to s lakoćom, nije joj zadrhtala ruka, nije se uplašila sile kojom kumovi raspolažu. Prekinula je igru skrivanja, učinila ono što bi svako kome je do istine i pravde.

Dostavila je Katarina policijske dokaze narodnoj poslanici, ne strancima, ne medijima, ne nekoj službi, već predstavniku narodne vlasti. Šta ima ispravnije od toga? Katarinin potez je prava šamarčina rukovodstvu policije i ministru Gašiću koji od šestog marta skrivaju detalje o saobraćajnoj nesreći čiji je vinovnik Nikola Petrović, kum predsednika države. Uspeli su, policajci ili kumovi, svejedno, da od očiju javnosti sklone i dve žene koje su tom prilikom povređene. Ništa o njima ne znamo, ni kako se zovu ni odakle su, ni jesu li zastrašene ili na drugi način ućutkane.

Katarina Petrović im je poremetila koncepciju, sad se ne može pojaviti ni novi dokaz, ni dubler vozač kao u slučaju vazduplohova. I zato je režim progoni.

Činjenica da je predsednikov kum bio pod dejstvom alkohola i kokaina otvara nova pitanja. Prvo, od kada taj čovek uzima „belo“, da li je počeo pre nego što je imenovan na direktorsko mesto u Elektromrežama Srbije ili ga je moć ponela nešto kasnije. Ako je, nekim slučajem, druženje s kokainom odranije onda čovek mora da se zapita kako je to uticalo na vođenje EMS? I da li je kokainska razbarušenost dovela do afere sa priključkom na mrežu firme koju je zastupala Lidija Udovički.

Potom, nije baš dobro da se u predsednikovom okruženju nalaze ljudi skloni narkoticima. Eto onaj medijski mogul se lečio, a da li je izlečen to neka publika proceni. Pa onda Tetkin mali na koga laju službeni psi što otkrivaju drogu. Moga bih da navedem i primer jedne kume, ali neću to bi već zadiralo i u ljubavne jade. Sve je to logično u državi u kojoj službe i policija gazduju plantažom marihuane.

Na kraju imam pitanje za tužioca koji je protiv Katarine potpisao optužni predlog – zašto su kokain i alkohol u krvi Vučićevog kuma tajna, a kokain u krvi glumca koji je izazvao udes (S. Trifunović) – vest. Zašto u tom slučaju niste istraživali i optužili onoga ko je podatke dostavio medijima. Ili se možda borite za selektivnu istinu? Takva vam je i šefica, grobarka pravde u službi mafije.

Ajmo, policijo nosi valjda još neko pantalone u vašoj firmi, ne samo Katarina!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare