Ivan Mrđen Foto: privatna arhiva

Staro pravilo „ne raspravljaj sa budalom, spustiće te na svoj nivo i dobiti na iskustvo“ nikako ne bi smelo da važi u predstojećim televizijskim sučeljavanjima predstavnika vlasti i opozicije. Ako ih uopšte bude...

Ne treba sumnjati da je zvezda jednog takvog RTS rijalitija, ponikla ispod šinjela najpoznatijeg srpskog keramičara, koja je „konačno vratila osmeh na lice“ predsednika svega ovoga, upravo njegovim pohvalama podigla lestvicu i za ostale mladoliderske akademike i naprednjačke vedete. Sigurno je da sve te kebare, lavići, pilje, orlići… već uvežbavaju prekidanje sagovornika i vraćanje „razgovora“ na jedino što znaju, mantru o „žutim lopovima“, „tajkunima“ i „izdajnicima“!

“Sistematsko urušavanje najlepših ljudskih vrednosti kao što su poštovanje, pristojnost i ljubaznost kroz podršku za bahatost, agresivnost, nametljivost, prostakluk i odsustvo osnovne ljudske kulture. Vučić pokušava da gradi Srbiju prema svojoj slici i prilici i kad bude završio uništavanje pitanje je hoće li išta ostati iz čega možemo da ponovo izgradimo pristojnu Srbiju”, tako je na našem portalu čitalac “Loki” komentarisao predsednikovu procenu da će profesorka matematike medicinskog smera iz Kraljeva “biti neko veoma važan u našoj zemlji u budućnosti“.

I šta sad?! Treba li odustati i od to malo kašičica medijskog prostora, posebno na javnom servisu, ili se valja dobro pripremiti i pokazati istu dozu srčanosti i odlučnosti da se na pravim temama pokaže nesposobnost i jednoumlje vlasti. Odličnu metodsko-pokaznu vežbu postavila je na tviteru koleginica Žaklina Tatalović, koja je uporno vraćala dr Vladimira Orlića na svoja pitanja, iako je on deklamovao „Đilas, Đilas, Đilas…“.

Ako ništa drugo, uspela je da naprednjačku perjanicu posle samo dva minuta natera da izgovori, kad je reč o najnovijim problemima građana sa severa Kosova, ključnu rečenicu: „Nas ne zanimaju oni, nas zanima reakcija onih koji su garant sporazuma koje smo napravili, a to je međunarodna zajednica“.

U ringu, a to će u narednom periodu biti televizijski studiji, pobede se osvajaju, ne samo noakutom, već i na poene!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar