Nikola Jovanović Foto:Nova.rs

Postoje oni delovi reklame za preparate kada se proizvođač ogradi i pozove da pre kupovine kontaktirate lekara ili farmaceuta. Ta poruka odricanja od odgovornosti čini se da bi mogla da se primeni na naše celo društvo, a sve po receptu ove vlasti.

Saznali smo da u slučaju Marka Stojanovića koji je preminuo zbog lekarske greške, obdukcija još nije obavljena. Kao da se kupuje dovoljno vremena da se stvar zaboravi, zataška, da se ne utvrdi ko je odgovoran za propuste koji su doveli do njegove smrti.

Više od nedelju dana prošlo je od saznanja da je umesto vakcina 600 beba dobilo fiziološki rastvor i, iako je ministarka tvrdila da će izveštaji stići, skoro da se to i ne pominje.

Na mala vrata opet se preko treće firme uvodi u igru Rio Tinto, sve ukazuje da je ministarka blagonaklona prema toj firmi I projektiu Jadar.

Pročitajte još:

Zbog Zajednice srpskih opština Srpska lista pozvala je Srbe da izađu iz instutcija, Oni su izašli, a nakon 12 dana Srpska lista odlučila je da se vrati u Skupštinu Kosova , po njihovom objašnjenju, da njihova mesta ne bi zauzeli „Srbi koji šuruju sa Kurtijem“ . Policajci koji su skinuli uniforme i ljudi u lokalnim samoupravama koji su izašli po direktivi sada mogu da se pitaju šta je razlog. Da li je postignut dogovor o preregistraciji tablica? NIje. Da nije možda dogovorena Zajednica srpskih opština koju predviđa Briselski sporazum? Nije na vidiku. Možda je pravi razlog raspisivanje novih izbora na Kosovu na  svim nivoima što izgleda ne žele ni Beograd ni Priština jer su dobili signale da stvar oko Kosova mora da se završi, jer Moskva gleda na dijalog koji koristi kao argument oko Krima.

Dakle, principi su držali samo 12 dana. Oni koji su napustili institucije, a ne vraćaju se neće videti nekog iz Srpske liste da podnese ostavku. Predstavljaće im se to kao deo neke veće i običnom smrtniku nesagledive taktike, a u stvari ovaj povratak u Skupštinu poslanika Srba predstavlja samo dokaz da je onaj ko je to smislio bio impulsivan I brzoplet. Međutim, neće snositi odgovornost za to jer je direktiva iz Beograda važnija od svakodnevnog života na Kosovu.

Možda bi bilo dobro da se na narednim izborima koji bi mogli da budu već 2024. godine uvedu odricanja od odgovornosti I u političke blokove I spotove. Ionako posle izbora oni koji pobede misle da nisu odgovorni za bilo šta pa mogu da vraćaju Rio Tinto, spremaju se da ruše Savski most danju, a ne noću kao u Savamali, što bi rekao predsednik.

Kad smo kod njega, očigledno nema mnogo razloga za brigu, predsednik je sve lepo objasnio – grejanje je sređeno i sad svi mogu da šetaju u gaćama po stanovima. Za to je preuzeo odgovornost sam Vođa jer nam je to obezbedio.

A kad su svi u gaćama, teško da će da protestuju zbog bilo čega.

Dakle, poručeno je sedi tu u toplom u gaćama i ćuti.

Dok se drugačije ne naredi. Ili dok posle krize ostanemo samo u gaćama.

Ali bar je toplo.

 

Komentari

Svi komentari (0)