Aleksandar Vučić Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić je na današnjem mitingu u Kragujevcu, tokom svog dvadesetominutnog govora, pričao o svemu, osim o onome što većinu Kragujevčana interesuje - o sudbini Fijata.

Predizborni miting Srpske napredne stranke u Kragujevcu, protekao je u nabrajanju kilometara izgrađenih puteva i obećanjima o obilaznici oko Kragujevca, zatim o otvorenim fabrikama i izgrađenim bolnicama, te novom obećanju da će u Kragujevcu biti izgrađen Klinčki centar, ali ni reči o tome da li Fijat ostaje, ili zatvara fabriku u centru Šumadije.

Predsednik nije spomenuo ni radnike Fijat plastika, koji već 13 meseci štrajkuju zbog smanjenja regresa i izmeštanja proizvodnih mašina u drugu fabriku i upošljavanja drugih radnika umesto šrajkača.

Očigledno je da su za predsednika ove teme nepopularne u predizornoj kampanji, ali su za Kragujevac i Kragujevčane i te kako važne. Ostali su uskraćeni za odgovor prvog čoveka Srbije, o sudbini fabrike koja je svojevremeno bila glavna uzdanica u srpskoj privredi.

Ipak, pošto su su predsedniku Srbije, fabrike omiljena tema o kojima voli da govori, osvrnuo se i na industriju u Šumadiji, ali tek posle priče o kanalizaciji, razvoju turizma i izgradnji novog stadiona. Vešto je izbegao da direkno kaže, da li će Fijat dobiti novi model i kakva je sudbna te fabrike u

Kragujevcu i sakrio se iza investitora, zbog kojih, kako je rekao „ne može da govori javno“. Planovi o industriji, stali su bukvalno u jednu rečenicu.

„Razgovaramo sa Stilantisom, samo da vi znate, ali ne možemo da govorimo javno, zbog odnosa sa Francuzima i Italijanima, uvek i u svakom trenutku razgovaramo kako i na koji način vide budućnost i verujem da će biti budućnosti, iako nisam najsrećniji zbog svega kako je to postizano u prošlosti. Svejedno, borićemo se za nove farike u Kragujevcu i Šumadiji“, bilo je sve što je Vučić rekao o industriji na mitingu u Kragujevcu.

On je na kraju, prisutne aktiviste i pristalice Srpske napredne stranke, pozdravio rečima „Ljudi, mnogo vas volim, bez vaše podrške ne bismo uradili ništa od ovoga“.

Na mitingu u Kragujevcu bilo je nekoliko hiljada građana, a prema proceni lokalnih novinara i snimcima autobusa koji su bili parkirani kod gradskog stadiona, većinu prisutnih činili su ljudi sa strane.

Bonus video: Novinar NewsMax Adria sreo Vučića u Novom Sadu: Dobio je novog kuma i sad ne zna više ni kako se zove!

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (1)