Voja Žanetić Foto:Ivan Dinić/NovaS

U novoj epizodi serijala "Zato, glasaj", koji se emituje na televiziji Nova S, gost je bio scenarista Voja Žanetić. Žanetić je objasnio zbog čega je politika kao zakišeljena salata, i zbog čega je glasanje na izborima smirivanje savesti.

Izlaskom na izbore može se reći nekoliko stvari, recimo da podržavaš demokratske izbore, odnosno demokratski način biranja, drugo to je izjašnjavanje o čemu god hoćeš, na primer o vlasti i opoziciji, rekao je Žanetić.

Jedino je, kako kaže, mala otežavajuća okolnost što glasanje nije digitalno, u smislu da na internetu možeš da glasaš za sve i svašta, a onda te neko vrati u 19. vek  i da ti olovku i papir.

Prema njegovim rečima, izbori su na izvestan način politički popis stanovništva.

„Politika nije ništa loše, ali politika je sve, od toga kakav ti je trotoar do toga da li tvoja familija ima pravo na neku nadoknadu ili koliko imaš parking mesta u gradu“, ukazao je Žanetić, dodajući da „ukoliko želiš da nešto misliš o politici misli o tome na glasanju“.

U emisiji koju vodi i uređuje Danilo Mašojevič, biće reči i o problemu glasanja osoba sa invaliditetom. Zbog čega osobe sa invaliditetom neretko odustaju od glasanja na dan izbora, sa kakvim problemima se susreću i postoji li rešenje?

Ceo razgovor pogledajte ovde:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar