Lider Pokreta slobodnih građana, Pavle Grbović, koji je nakon ukazivanja na izborne neregularnosti, napadnut danas ispred mesnog odbora Srpske napredne stranke, započeo je u 15.45 časova konferenciju za novinare ispred Republičke izborne komisije na kojoj će govoriti o detaljima napada i daljim potezima.

„Jutros oko pola 11, nakon što sam završio svoje glasanje, naleteo sam na tri mlađa muškarca koji nose paralelni birački spisak. Na moje pitanje šta to rade, otvoreno su mi rekli da nose pralelni birački spisak. Uz to su rekli i da su maloletni. Pratili smo ih do biračkog mesta i dva puta pozvali policiju, koja je kasno došla“, rekao je Grbović.

Prema njegovim rečima, policija koja je došla na lice mesta bila je „izuzetno neprofesionalna, kasnili su pola sata i nisu smeli da uđu u stranačke prostorije Srpske napredne stranke“.

Dok je čekao policiju, koja nije stizala pola sata, Grbović je video kako u prostorijama Mesne zajednice, preko puta Mesnog odbora, beleže u paralelni birački spisak ko je glasao. Nekoliko minuta kasnije, stigla je grupa momaka, sa namerom da ga oteraju.

„Pa što se nisi bolje zaštitio“, upitali su pripadnici MUP-a Grbovića pri izlasku na teren.

Ispred RIK-a je bio okupljen veliki broj medijskih ekipa, ali i predstavnika opozicije, koji su došli da daju podršku lideru Pokreta slobodnih građana.

Među prisutnima su predsednik SSP Dragan Đilas, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, prvi potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić i Janko Veselinović, lider Pokreta za preokret.

Foto::Nemanja Jovanović/Nova.rs

Podsećamo, Grbović je napadnut u blizini mesnog odbora Srpske napredne stranke Nova Galenika u Zemunu. Grbović je, kako nam je rečeno, primetio da pripadnici SNS koriste paralelne biračke spiskove, nakon čega su ga njih desetorica napali.

Pavle Grbović Foto::Nemanja Jovanović/Nova.rs

Uskoro opširnije…

BONUS VIDEO: Napad na Pavla Grbovića

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi