Marinika Tepić, Predizborni skup Ujedinjeni za popobedu Srbije u Novom Sadu Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

"Da vratimo pravdu - sasečemo korupciju uz novog antikorupcijskog tužitelja, da se oduzme nelegalno stečena imovina i da budu lustrirani svi koji su se ogrešili o ljude", poručila je danas Marinika Tepić ispred liste Ujedinjeni za pobedu Srbije u Novom Sadu.

Tepić se zapitala šta su napravili od Novog Sada i Vojvodine, kao i od cele Srbije.

„Šta je od ovog grada i Vojvodine napravio Miloš Vučević, v.d. Andreja Vučića? Umesto da se u Novom Sadu i Vojvodini priča o obrazovnom, kulturnom, industrijskom motoru Srbije, danas se priča o ceni droge. Umesto da se priča o ceni žita, danas se priča o ceni glasa koju njihovi narko-dileri i kriminalci plaćaju za izbore! Da li je to ta budućnost? Da li je to ta politika za mlade?“

Marinika Tepić, Predizborni skup Ujedinjeni za popobedu Srbije u Novom Sadu Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Tepić je rekla da je potrebno uspostaviti ekonomski patriotizam „da nas naš seljak hrani, a ne uvozni Vučićev lobi, dok su naši ratari bačeni na kolena i bacaju hranu, jer ne mogu da je prodaju“ kao i da je potrebno smanjiti doprinose i time povećati plate.

„Ja ne želim takav Novi Sad i Vojvodinu i Srbiju. I zato promena iz korena“ zaključila je Tepić.

Potpredsednik Narodne stranke i treći na listi Ujedinjeni za pobedu Srbije Miroslav Aleksić izjavio je danas u Novom Sadu da se predsednik SNS-a Aleksandar Vučić „uživeo u ulogu mafijaškog bosa“ iz svog omiljenog filma „Kum“, ali da posle promene vlasti na nedeljnim izborima „mafija više neće voditi državu“, nego će kriminalci iz vrha vlasti biti pohapšeni, a korupcija sasečena.

Miroslav Aleksić, Predizborni skup Ujedinjeni za popobedu Srbije u Novom Sadu Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Izbori u nedelju, 3. aprila, su velika prilika da promenimo vlast i uvedemo red u državu. Ako svi izađemo na izbore, vlast sigurno gubi. Glas svakog čoveka je važan i pozivam sve građane da izađu na izbore i glasaju za promene“, dodao je Aleksić.

Aleksić je naveo da je Vučić došao na vlast „zahvaljujući priči o borbi protiv korupcije“ i da je vlast učvrstio zahvaljujući hapšenju vlasnika „Delte“, Miroslava Miškovića, a da „sa vlasti odlazi sa presudom da građani Srbije moraju Miškoviću da plate 30 miliona evra“.

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Novi Sad, Borislav Novaković, rekao je da se „država svela na volju i zlovolju jednog čoveka“, a da je najteža situacija u Vojvodini, jer tim delom Srbije upravlja „kriminalna struktura koju je organizovao brat predsednika Srbije Andrej Vučić“.

„Osnovna ideja naše koalicije jeste da uspostavimo pravedan sistem u Srbiji, a sada imamo novu kriminalnu kastu koju čine istaknuti članovi SNS-a i biznismeni oslonjeni na SNS. U Novom Sadu su se izdvojila imena Zvonka Veselinovića, Slobodana Milića Bocare i Marka Bosanca Bosketa“, rekao je Novaković, i dodao da po promeni vlasti kriminalci neće moći da upravljaju svojim imetkom iz elitnih turističkih destinacija nego „ostatak života provesti u Zabeli Sremskoj, Mitrovici ili Padinskoj Skeli“.

Predsednik Demokratske stranke i kadnidat za narodnog poslanika, Zoran Lutovac, rekao je u Novom Sadu da je „vreme da iz korena menjamo državu i društvo“.

Zoran Lutovac, Predizborni skup Ujedinjeni za popobedu Srbije u Novom Sadu Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

„To nije stvar ideologije ili političkog programa, u pitanju je goli opstanak. Vreme je da uvedemo 1. red 2. pravdu u društvo 3. odgovornost u politiku i na četvrtom mestu toleranciju u političku kulturu. Pozovite razočarane, apolitične, neodlučne, nezainteresovane… Razgovarajte sa njima. Nemojte da vam je teško. Budite strpljivi. Svaki glas je važan. Trećeg aprila imamo šansu. Kažite im da podignu glavu, isprave kičmu i vrate osmeh na lica“, istakao je Lutovac.

Prisutnima se obratio i kandidat za narodnog poslanika liste „Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije“, akademik Dušan Teodorović, koji je rekao da je rešenje svih problema „školstvo, obrazovanje i tehnološki razvoj“, a osvrnuo se na probleme koje naredna Vlada treba da reši.

„Prvi problem koji Srbija treba da reši jeste problem nataliteta. A drugi je ‘Linglonga’. Deo građana se ubija svakoga dana, ugrožena je istočna Srbija. Ljudima beskurpulozno uzimaju zemlju. Tako je i u Vojvodini sa Linglongom. Kineski investitori ili moraju da napuste Srbiju ili da poštuju sve svetske ekološke standarde“ rekao je Teodorović.

Teodorović je istakao da su zadaci nove Vlade i ugovori PKB-a, Al Dahre i hektari neobrađene zemlje.

Dušan Teodorović, Predizborni skup Ujedinjeni za popobedu Srbije u Novom Sadu Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Te probleme nova Vlada treba da rešava uz pomoć svetskih stručnjaka, nama ne treba Bajatović, ima boljih stručnjaka od njega“ zaključio je Teodorović.

BONUS VIDEO Ujedinjeni za pobedu Srbije – defile Knez Mihailovom

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)