Radan Stojanović Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Prof. dr Radan Stojanović kaže da smrt lekara ne sme da se dovodi u sumnju i da je neophodno da se ispitaju uslovi koji su doveli do toga da lekari zaraženi kovidom završe fatalno, a smatra da bi dr Danica Grujičić trebalo da se izvini zbog svoje izjave, navodeći da je kod kolega ta njena rečenica izazvala bes, tugu i razočarenje.

Prva na listi Srpske napredne stranke (SNS) za parlamentarne izbore i direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju KCS doktorka Danica Grujičić, svojom izjavom u emisiji „Reč na reč“ na Radio televiziji Srbije razljutila je svoje kolege lekare, ali i javnost u Srbiji.

Reagujući na konstataciju da je Srbija po broju umrlih lekara od koronavirusa jedna od najgorih država u svetu, Grujičić je od opozicionih učesnika u emisiji tražila da dokažu da su lekari umrli „samo od kovida“, konstatujući da njena sagovornica u toj emisiji Dragana Rakić – nema dokaze.

PROČITAJTE JOŠ

„Činjenice su sledeće – lekari i medicinske sestre, odnosno medicinsko osoblje, u protekle dve godine uložili su nadljudske napore da bi došli do svakog obolelog i da bi pokušali primenom najbolje moguće terapijske opcije da spasu život tog čoveka. To je narod u početku i prepoznao – sećate se onih aplauza u 8 uveče, oni su nešto kasnije zamrli. Neke od kolega su s pravom za svoj rad odlikovane, a neke su rešile da se bave politikom. Činjenica je da su izgubljeni životi i nikako ne treba dozvoliti da se smrt lekara pretvori u određeno političko pitanje. Nama je prevashodno važno da ustanovimo zašto se to dogodilo, da izvučemo pouke iz toga, a ne da to dovodimo u sumnju“, rekao je gost Novog dana.

BONUS VIDEO: Danica Grujičić: Politički apetit pod belim mantilom

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)