Foto: Nova.rs/video

Predsednički kandidat koalicije Zajedno za pobedu Srbije Zdravko Ponoš izjavio je večeras da šefu države Aleksandru Vučiću država služi da "upravlja podanicima, da širi strah".

Njegova država je instrument straha, rekao je Ponoš u Šapcu.

Ponoš je izjavio da su njegovi savetnici pisac Siniša Kovačević i univerzitetski profesor Čedomir Čupić, a Vučićevi nekadašnji nemački kancelar Gerhard Šreder i bivši britanski premijer Toni Bler, koji su odlučivali o NATO bombardovanju Srbije 1999. godine.

Moji su bolji od mene, i to rade džabe. Tvoji su gori čak i od tebe i moraš mnogo da ih platiš, poručio je Ponoš, obračajući se Vučiću.

Uništili su institucije, jer im to za njihov sistem vladavine ne treba. U tom sistemu, kao čekićem, svako ko ima glavu služi kao esker, rekao je Ponoš.

Oni se prema državi odnose kao pijanac prema budilniku. Nisu u stanju da ga podešavaju, nego ga gađaju cipelom, izjavio je Ponoš, uz konstataciju: Kad nam taj časovnik profunkcioniše i fino se podesi, onda će se donositi zakoni, da budu po volji svima.

Ponoš je izrazio nadu da će prvi zakon koji će potpisati kao šef države biti o vraćanju otetih penzija.

Čupić je rekao da je pristao da podrži Ponoša jer predstavlja najbolji deo Srbije, ljude koji treba da vrate oduzetu državu, oporave vlast, kontrolišu institucije i podrže građane.

Konačno će doći generacija političara svesna da je smenjivost normalnost i lični interes će podrediti javnom, izjavio je Čupić.

Predsednik Pokreta Slobodnih građana Pavle Grbović ocenio je da je u Srbiji na delu diktatura najgorih i da to može da se promeni u jednom danu, glasanjem na izborima 3. aprila, prekidom decenija zaglupljivanja i zastrašivanja naroda putem televizija sa nacionalnim frekvencijama.

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović izjavio je da ako 3,8 miliona građana izađe na izbore Vučić i njegova nestabilnost „mogu da se pakuju i idu kući, a mnogi i da se pripreme na odgovornost pred zakonom“.

Stefanović je rekao da na skupove vladajuće stranke dolaze ucenjeni ljudi, koje vuku za uši, jer su na ugovorima o privremenom zapošljavanju, što su Vučićevi mir i stabilnost.

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je da je važno razgovarati sa neopredeljenim građanima – rođacima, prijateljima, komšijama, slučajnim prolaznicima, kako bi im se ukazalo na važnost izlaska na izbore.

Potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević rekao je da život bez slobode nije život, nego „otaljavanje“, i da „kukavica umire milion puta, dok hrabri samo jednom“.

Put do slobode je jasan. Ali, taj put je vrlo uzak i zatrpan raznoraznim đubretom. Treba ga osloboditi, poručio je Kovačević.

BONUS VIDEO Ko ne trubi, taj je Vučić

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram