Foto: Printscreen FoNet/Video

Kandidat za predsednika Patriotskog bloka Dveri-POKS Boško Obradović izjavio je da se zalaže za povratak monarhije koja je u Srbiji ukinuta nasilno, protiv volje naroda i da će o tome, kada postane predsednik, otvoriti široku javnu raspravu.

On je ponovio da nam je „republika dala Josipa Broza i Aleksandra Vučića“, da je u Srbiji 77 godina širena „komunistička propaganda“ i da je potrebna ustavotvorna skupština koja će promeniti društveno uređenje.

„Izborni sistem će ostati isti, Srbija će biti ustavna monarhija, postojaće kraljevska skupština i kraljevska vlada, ostaje podela vlasti, samo umesto predsednika, kralj treba da predstavlja Srbiju u svetu“, rekao je Boško Obradović u emisiji Pravi ugao na RTV.

On veruje da bi se tako Srbija vratila u red najuspešnijih zemalja Evrope koje su kraljevine, poput Velike Britanije, Norveške, Danske, Švedske i Španije, koje se nisu odrekle kralja.

„Mi imamo pravo da se zalažemo za promenu državnog uređenja i smatramo da kad bi građani mogli da čuju ove prednosti kraljevine, promenili bi mišljenje“, rekao je lider Dveri.

Pozdravio je povratak princa Filipa Karađorđevića u Srbiju i istakao da on sa porodicom ne živi na Belom dvoru, sam se izdržava svojim radom i šalje poruku moderne monarhije.

Kandidat za predsednika Srbije ponovio je da ima plan da, ako pobedi, bude poslednji predsednik Srbije i da bi povratak na monarhiju „promenio dosadašnji korumpirani sistem“.

Dodao je da se posebno obraća mladima koji su, kako kaže, „desničari, patriote, vole Ratka Mladića, vole Rusiju“.

Na pitanje da se odredi prema ratnim zločinima i presudama Haškog tribunala, Obradović je rekao da nije bilo genocida i da su za njega „Radovan Karadžić i Ratko Mladič osnivači Republike Srpske i treba ih poštovati, jer su napravili državu na prostorima gde je dva puta izvršen genocid nad Srbima“.

Naveo je da je Haški sud oslobodio zločince koji su lično ubijali i da se ne može verovati „sudu koji je sudio samo Srbima“.

Obradović kaže da mladi odlaze ne samo zbog materijalnog položaja, već zbog nepravde, korupcije i afera ove vlasti, da ovde vladaju „deca komunizma“ i da je njegov plan „ne samo da smeni Vučića, već da promeni ceo sistem“.

Dodao je da Evropska unija ima alternativu, da nas ona ne želi i da se ne zna još koliko će ucena stići od EU.

„Moja ideja je bilateralna saradnja sa EU bez članstva“ rekao je Obradović, dodavši da treba učiniti sve što može u ekonomskom smislu, ali da „Srbija ne treba da bude kolonija“.

Dodao je da se većina građana Srbije ne bi odrekla Kosova zbog članstva u EU, ali da su pregovori bolja stvar od bilo čega drugog, ali i da se ne može pregovarati o nezavisnosti Kosova.

„Briselski dijalog je propao“, rekao je Obradović i dodao da to pitanje treba vratiti iz Brisela u Savet bezbednosti UN.

BONUS VIDEO: Lider pokreta Dveri i predsednički kandidat koalicije Patriotski blok Boško Obradović

Komentari

Svi komentari (1)