Srpska koalicija Nada, nacionalno demokratska alternativa
Foto: N1

Srpska koalicija NADA ocenila je danas da imenovanje Jelene Milić na funkciju ambasadorke Srbije u Hrvatskoj predstavlja veliki skandal kojim se otvara i pitanje stvarne spoljne politike Srbije.

NADA u saopštenju podseća predsednika Srbije, koji je potpisao ukaz o imenovanju ambasadora, da je ne tako davno rekao Jeleni Milić da „njena politika ne donosi dobro Srbiji“ i da je sve što je rekla „protiv interesa Srbije“.

„Postavljamo pitanje šta se to promenilo i čime se ona kvalifikovala za ovako odgovornu dužnost? Da li se preporučila dugogodišnjim lobiranjem za ulazak Srbije u NATO i sramnim opravdavanjem agresije 1999. godine izjavom da je ‘NATO bio prinuđen da interveniše zbog nemogućnosti da se na drugi način spreče zlodela koja je Miloševićev režim činio?’ Da li je za ambasadora izabrana jer u javnim nastupima Rusiju karakteriše kao ‘državu kojoj je interes nestabilnost balkanskog prostora’?“.

Postavljenje Jelene Milić, kako navode,  nesumnjivo će biti pozdravljeno u Zagrebu i zbog izjave da je „Republika Srpska Krajina bila neprijateljska tvorevina i da je Hrvatska imala legitimno pravo da proba da svoju teritoriju integriše natrag“.

„Zbog višedecenijskog zastupanja stavova suprotnim interesima Srbije može se zaključiti da ambasadora nije dobila Srbija, već su ga dobile Hrvatska i NATO“, zaključuje u saopštenju koalicija NADA.

BONUS VIDEO: Miloš Jovanović PREDSEDNIK DSS, KOALICIJA NADA

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar